Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1,6 ADA] przerywa przy pewnej predkosci

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
poulek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 1,6 ADA] przerywa przy pewnej predkosci

Post autor: poulek » 05 kwie 2008, 22:23

Drodzy koledzy mam problem .Kupiłem dopiero moja audi 80 1,6 i jadac tak 110km/h zaczyna przerywac tylko od tej predkosci jadac wolniej nic sie nie dzieje. Zobaczyłem ze został wyciety katalizator i wstawiona strumienica i wisza tam uciete kable i to chyba od sondy lambda. Czy to wina sondy lambda ze jej niema i czy jak załoze sonde to problem zniknie. Prosze o podpowiedz ;-)

sliski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sliski » 06 kwie 2008, 18:23

kable powinny byc razem z sonda nie moga tak sobie wisieć.sprobój to naprawić.Ile ci pali bo z tego co wiem to jak jest walnieta sonda to pali jak smok nie chce jechac.

Awatar użytkownika
widmo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: widmo » 06 kwie 2008, 23:36

a gdzie dokładnie wiszą te kable ? bo sonda jest montowana na dwururce przed katalizatorem, wiec gdy go wycinali to nie powinni jej uszkodzić.

swoja drogą to z braku sondy bedzie auto wiecej paliło, oraz bedą błędy w ECU i auto bedzie pracować na awaryjnej mapie wtrysku.

czy są problemy z zapalaniem ? czy gdy auto pracuje na wolnych obrotach to falują czy sa mniej wiecej stałe ?

woolf
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: woolf » 07 kwie 2008, 08:13

witaj. nie wiem jak u ciebie bo ja mam silnik 2,0E 3A, ale u mnie był taki sam problem. Okazało się że przyczyna tkwiła w czujniku spalania stukowego. Wymieniłem i jest ok. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Michal
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG
Kontakt:

Post autor: bloku » 07 kwie 2008, 18:01

ja bym poszukał nie tylko w tych miejscach co koledzy podali ale także sprawdź stan filtra powietrza. To taki banalny pomysł ale warto sprawdzić...może silnik nei dostawać dostatecznej ilosci powietrza.

poulek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: poulek » 07 kwie 2008, 21:10

Samochod na wolnych obrotach chodzi równiutko bez rzadnych wachan, pali duzo paliwa a jak po przejecganiu paru kilometrów wysiade z samochodu to czuc tak jakby paliwo co go chyba poprostu niespala.A te kable o ktore kolega pyta to wisza pod spodem samochodu obok tej nowo wstawionej strumienicy.Ale juz mam jechac do mechanika i powinien sprawe rozwiazac

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl