Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 1.8 SD LPG] Problem z odpalaniem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Blackx1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3 1.8 SD LPG] Problem z odpalaniem

Post autor: Blackx1 » 14 lip 2008, 16:38

Witam. problem polega na tym iz ciezko jest odpalić samochod na benzynie, aby zaskoczył musze wcisnac pedal gazu, inaczej nie odpali ;/ jak juz odpali to musze go chwilke gazaowac zeby oboroty sie ustatkowaly jak nie pogazuje to zgasnie przy ruszaniu z powodu niskich obrotów. Co może być powodem takich zachowań?
Dodam iż kabble kopułka ok, pompa paliwa nowa, sonda nowa
poza tym przy samym odpalaniu strasznie ubywa benzyna zatankowałem ostatnio za 50zl nie jezdzilem na benzynce a jej już jest minimum;/ na początku jazdy na benzynie zawsze go muli i nie ma sily jechać po chwili jest wszystko ok.
Świec nie zalewa, rura suchutka

Awatar użytkownika
Narki1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Narki1 » 15 lip 2008, 11:26

Sprawdziłeś filtr paliwa zaraz za pompką elektryczną paliwa. Może być zapchany i cieknie Ci pod spodem ( przyczyna ubywania paliwa) oraz nie ma siły przepchnąć przez filtr (przyczyna słabości i dodawania gazu na maksa przy odpalaniu )

zysek2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zysek2 » 15 lip 2008, 22:02

Kolega Narki 1 ma rację w takiej sytuacji filtr powinieneś sprawdzic w pierwszej kolejności. Szczególnie jak przeważnie jezdzisz na LPG

Awatar użytkownika
gocci
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gocci » 16 lip 2008, 18:09

Też miałem trochę podobny problem i u mnie okazało się że źle była wyregulowana dawka paliwa, zatem oprócz filtrów itp polecam znaleźć speca od tych silników żeby go dobrze wyregulował.

Blackx1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Blackx1 » 22 lip 2008, 16:43

hmm filtr raczej nie jest zapchany bo wymieniałem, zapłon mam ustawiony chyba że chodzi o regulacje mieszanek?

Chce dodać że przy odpalaniu na gazie jest ten sam efekt tzn trzeba pompować pedałem gazu inaczej nie odpali... jakieś sugestie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl