[B3 80 1.8] mam problem z silnikiem
[B3 80 1.8] mam problem z silnikiem
witam wszystkich!Otóż mam wielki problem z silnikiem,chodzi o to że nie pali na 4-ty cylinder. Najpierw miałem problem ponieważ nie palił mi na 2 cylindry,a teraz tylko na jeden nie chce palić.Hamulce zrobiły się bardzo słabe.pod maską leci taki przewód od pompy hamulcowej i od zapłonu od servo i schodzą sie one w takim czymś plastiku,znajduje się on za filtrem powietrza i tam jest zasysane powietrze do silnika.Mi ten plastik pęk i wciągało powietrze bokiem.Owinełem to izolacją i nadal nie chce mi palić ale teraz tylko na jeden cylinder.Iskra jest,a nie chce palić na ten 4-ty cylinder.wie może ktoś jak ten plastik się nazywa i czy można go kupić????albo zobić coś z tym co jest?? prosze o pomoc.aha zapomniałem dodać jest to AUDI 80 B3 89r śilnik 1.8
Ostatnio zmieniony 05 sie 2008, 15:01 przez Jaro19, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
dokładnie, musisz uszczelnić dolot, poszukaj z rozbiórki oryginału całego wężyka do serwo albo kup nowy (tani nie będzie chyba że ktos robi juz zamienniki). Potem dopiero sprawdź świece kabel zapłonowy 4 cylindra , jeśli to nie da efektu sprawdź sprężanie i zrób próbe olejową na szczelność głowicy na 4 cylindrze.