Witam serdecznie wszystkich posiadaczy Audiolek;) Drodzy Panowie i zapewne Panie mam problem i to dosc powazny jak dla mnie a mianowicie moja Audiolka po przelaczeniu na gaz i delikatnym zagrzaniu potrzebuje strasznie duzych obrotow przy ruszaniu a mianowicie w granicach 1800obr/min:( nie wiem co sie dzieje inaczej autko nawet przy bardzo wolnym puszczaniu sprzegla szarpie i gasnie;( Dodam jeszcze ze na benzynie bardzo dobrze chodzi!
Prosze o pomoc Krzysztof
Ps. nie wime czy t ma jakikolwiek zwiazek z tym problemem ale dodam jeszcze ze przy doslownie musnieciu pedala gazu obroty faluja...
[80 B3 2,0 6A + LPG] Problem z ruszaniem:(
-
- Forum Audi 80
[80 B3 2,0 6A + LPG] Problem z ruszaniem:(
Ostatnio zmieniony 20 lis 2008, 10:44 przez krzysztofNH, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie jestem znawcą z dziedziny LPG, ale czy to nie przypadkiem skutek, zbyt malej dawki paliwa (gazu) :roll:krzysztofNH pisze:po przelaczeniu na gaz i delikatnym zagrzaniu potrzebuje strasznie duzych obrotow przy ruszaniu a mianowicie w granicach 1800obr/min:( nie wiem co sie dzieje inaczej autko nawet przy bardzo wolnym puszczaniu sprzegla szarpie i gasnie
-
- Forum Audi 80
Hmm wiecie ja rowniez nie jestem znawca LPG ale sprobuje hmm a nie wiecie gdzie w Krakowie jest dobra stacja regulacji gazu?;>
co prawda dzisiaj sie nie zajme tym bo bede robil uszczelke pod deklem zaworow i aparatem zaplonowym ale jak tylko znajde czas to sie podziele uwagami i wynikami!dziekuje serdecznie za pomoc.
Ps.Jesli jeszcze ktos ma jakies sugestie to sa one bardzo mile widziane;)
co prawda dzisiaj sie nie zajme tym bo bede robil uszczelke pod deklem zaworow i aparatem zaplonowym ale jak tylko znajde czas to sie podziele uwagami i wynikami!dziekuje serdecznie za pomoc.
Ps.Jesli jeszcze ktos ma jakies sugestie to sa one bardzo mile widziane;)
Ostatnio zmieniony 20 lis 2008, 10:43 przez krzysztofNH, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80