Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3/1.8/JN] nie pali

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
moto18
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3/1.8/JN] nie pali

Post autor: moto18 » 07 mar 2009, 18:51

Witam wszystkich mam problem z moja audiczką 1.8 jn na pełnym wtrysku mechanicznym 1988rok z gazem . silnik zgasł co sie okazało brak iskry , przeszukałem forum i pierwsze odpowiedzi to cewka zapłonowa moduł czujnik halla . i mam pytanie gdzie sie znajduje ten moduł bo jak szukałem koło tej okrągłej cewki to nic tam niema zadnej kostki a na necie wyszukałem ze powinna wyglądac tak http://moto.allegro.pl/item519511712_mo ... _1_8s.html , jak czytałem inne posty ktos pisał ze cewki te okrągłe są nie zniszczalne , to co ten moduł mam do wymiany?? a i jeszcze jedno pytanko bo jak odłaczyłem wczesniej kleme od aku i ja spowrotem załozyłem to cewka zrobiła takie wrrrr a teraz tego nie robi ;/ moze to byc ta cewka?? dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

Awatar użytkownika
krzycho
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: krzycho » 07 mar 2009, 23:58

Moduł powinien być na lewym słupku przy pedałach. Odkręć osłonę i tam szukaj <ok>
Cewka też sie może zepsuć, nie jest wieczna.

moto18
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: moto18 » 08 mar 2009, 17:58

a powiedzcie mi czy wasza cewka(ja mam BOSCHA) robi takie brrr po jakis 3 sekundach jak sie podłączyło kleme do akumulatora?? bo teraz ona mi tego nie robi ;/ i 2 sprawa czy moge ta cewke co mam zastapic inną na prube np od fiata duzego?? czy sie cos moze stac??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl