Witam!
Nie dawno bylem u mechanika i ustawial mi zaplon przez lampe stroboskopowa, ustawil niby tak jak powinien być (był dość mocno rozregulowany) i teraz rano mam ciezko odpalic na benzynie troche latwiej bo na gazie to krece krece i nic jak juz sie nagrzeje to jest znosnie,czego moze byc to wina ??
[b3,1,8s,NE,90KM] Problem z odpalaniem po ustawieniu zapłonu
- marek25aa2
- Forum Audi 80
- marek25aa2
- Forum Audi 80
Mechanik z tego co mowil i widzialem to ustawil kat 18 stopni bo mowil ze wczesnij byl duzo za duzy, ustawial mi tez i wolne obroty i sklad mieszanki.i wlasnie nie jestem pewien bo na forach juz czytalem ze kat powinien byc nawet 6 stopni wiec sam juz nie wiem,
A i mam przy okazji jesz cze jedno pytanie zeby nie otwierac nowego watku, w przewodzie ktory idzie od silnika do filtra powietrza (chyba to odma)jest sporo takiego "masla" czy to normalne,powinno sie to czyscic ??
A i mam przy okazji jesz cze jedno pytanie zeby nie otwierac nowego watku, w przewodzie ktory idzie od silnika do filtra powietrza (chyba to odma)jest sporo takiego "masla" czy to normalne,powinno sie to czyscic ??
Kąt powinien wynosic 18 stopni przy podłaczonym przewodzie podcisnienia, do regulacji przesłona od ssania i przyspieszony bieg jałowy. To "masło" to normalnym objaw maja LPG.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, 13:15 przez WOJTEK26, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek25aa2
- Forum Audi 80