Witam.audi 80 20.i.Mam problem,silnik nie trzyma obrotów i gasnie,ale tylko do momentu uzyskania odpowiedniej temperatury,Cz to morze jakis czujnik temp.morze termostat.Wtryski były wymienione i bez efektu.Z góry dziękuje za pomoc.
Zapoznaj sie proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy.
[80B3 3A]Gasnie nim dostanie temperatury
[80B3 3A]Gasnie nim dostanie temperatury
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2009, 12:16 przez bogus81, łącznie zmieniany 1 raz.
a kto to wymienia wtryski jeśli silnik nie trzyma obrotów?
co sprawdziłeś? jakie błędy posiada zapisane sterownik w pamięci?
na szybko i po krótce do sprawdzenia:
1. silniczek krokowy
2. klapa przepływomierza i jej ustawienie
3. czujnik temperatury biały
4. potencjometr przepływomierza
5. sonda lambda.
co sprawdziłeś? jakie błędy posiada zapisane sterownik w pamięci?
na szybko i po krótce do sprawdzenia:
1. silniczek krokowy
2. klapa przepływomierza i jej ustawienie
3. czujnik temperatury biały
4. potencjometr przepływomierza
5. sonda lambda.
Witam kolego...
1. Odpowiednio nazywaj temat.
2. Użyj szukajki bo sporo na temat tego silnika np ja sam osobiście znalazłem na forum i wiele się nauczyłem.
3. To widzę masz mixer od gazu na przepustnicy <ok>
Witaj w klubie :mrgreen: :mrgreen: Zaczął się dla Ciebie bardzo ważny czas w życiu czyli LPG i wtrysk mechaniczny. Od razu mówię, że nie ma sprawdzonej recepty na dolegliwości Twojego silnika. Sam to przechodziłem i teraz jeżdżę na benzynie wyłącznie. Z gazem wg mnie to nie dojdziesz do ładu w tym silniku.
Sprawdź to co napisał poprzednik i napisz co Ci wyszło z pomiarów.
PS. to co oznaczyłeś na obrazkach to nie jest żaden czujnik, tylko nastawnik ciśnienia, jest sterowany prądem poprzez sterownik i wpływa na dawkę paliwa.
Pozdrawiam
1. Odpowiednio nazywaj temat.
2. Użyj szukajki bo sporo na temat tego silnika np ja sam osobiście znalazłem na forum i wiele się nauczyłem.
3. To widzę masz mixer od gazu na przepustnicy <ok>
Witaj w klubie :mrgreen: :mrgreen: Zaczął się dla Ciebie bardzo ważny czas w życiu czyli LPG i wtrysk mechaniczny. Od razu mówię, że nie ma sprawdzonej recepty na dolegliwości Twojego silnika. Sam to przechodziłem i teraz jeżdżę na benzynie wyłącznie. Z gazem wg mnie to nie dojdziesz do ładu w tym silniku.
Sprawdź to co napisał poprzednik i napisz co Ci wyszło z pomiarów.
PS. to co oznaczyłeś na obrazkach to nie jest żaden czujnik, tylko nastawnik ciśnienia, jest sterowany prądem poprzez sterownik i wpływa na dawkę paliwa.
Pozdrawiam