[B4 2.0 ABT] dym przy ruszaniu pod górke
[B4 2.0 ABT] dym przy ruszaniu pod górke
Witam, posiadam B4 2.0 ABT B+LPG i od jakiegoś czasu zauważyłem że przy ruszaniu pod górke pojawia się biało-niebieski dymek z rury wydechowej, oczywiście jak jeżdże na gazie.
Wie ktoś jakie mogą być przyczyny??
Wie ktoś jakie mogą być przyczyny??
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No to do wymiany uszczelniacze, koszt niewielki, a zwróci się za oliwę. Na Twoim miejscu zmienił bym ten olej na coś z wyższej półki niż Lotos.Vinie pisze:oleju bierze 1l na 1,5 tys kmLabiel pisze:A ile tego oleju bierze?Vinie pisze:z olejem jest tak że jak wyruszam w te dłuższe trasy jak i krótsze to zawsze sprawdzam, jak jest na minimum to dolewam, także stan zawsze mam. Używam olej Lotos Mineral
Dziki na świerzym oleju tak nie kopcił
jeżeli jest świeży olej ten "Lotos" jego gęstość jest właściwa lecz każdy ci powie że z biegiem kilometrów robi sie jak woda :mrgreen: znajdzie zawsze miejsce w silniku aby sie przedostać do komory spalania jak nie lekko przez pierścienie to przez uszczelniacze <ok>
gdybyś zalał np mobil to on gestość swoją trzyma spokojnie 10tys shell ma dodatki oczyszczające tak wiec by ci siąpiło go wiecej może jak lotosa. Wszystkie oleje sprawdzone na biorącym olej silniku wiec prosze mi nie twierdzić że sie oleje nie różnią, mineral minarałowi nie równy :lol:
gdybyś zalał np mobil to on gestość swoją trzyma spokojnie 10tys shell ma dodatki oczyszczające tak wiec by ci siąpiło go wiecej może jak lotosa. Wszystkie oleje sprawdzone na biorącym olej silniku wiec prosze mi nie twierdzić że sie oleje nie różnią, mineral minarałowi nie równy :lol:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Olej lotos ?? Kolego olej lotos to najgorszy olej zaraz po oleju TESCO. Po pierwsze nie ma dobrych właściwości smarnych , po rozgrzaniu robi sie z niego "woda", a po drugie ma tendencje do spalania sie i tworzenia nagaru lub osadu. Wobec czego zapieprzysz sobie silnik.... jak juz chcesz uzywac tanszego oleju to używaj orginalnego oleju Oplowskiego GM , koszt około 80 zł za 5 litrów.