Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B4 ABK] Czy może ktoś sam probował naprawiać rozrusznik?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
dadek1985
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ B4 ABK] Czy może ktoś sam probował naprawiać rozrusznik?

Post autor: dadek1985 » 18 sie 2009, 12:58

Witam od jakiegoś czasu w moim ABK zaczął mi się wieszać bendyks i coraz dłużej muszę siedzieć w samochodzie żeby odpalił. może ktoś z was próbował sam grzebać w rozruszniku aby cos z tym zrobić.

Poza tym mam jeszcze jeden problem a dotyczy on obrotów: jest to problem po wrzuceniu samochodu na luz lub wciśnięciu sprzęgła gdy to zrobię to obroty natychmiast rosną do ponad 2000rpm i nawet jeszcze wyżej pomaga tylko jak wrzucę V i zduszę go wtedy spadną do 900-1000 i tez trochę falują aż do kolejnego ruszenia i znów luz lub sprzęgło i samochód wyje. Co może być przyczyną może ktoś już walczył z podobną rzeczą. Dzięki za pomoc.

axoc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [ B4 ABK] Czy może ktoś sam probował naprawiać rozruszni

Post autor: axoc » 18 sie 2009, 15:30

dadek1985 pisze:Witam od jakiegoś czasu w moim ABK zaczął mi się wieszać bendyks i coraz dłużej muszę siedzieć w samochodzie żeby odpalił. może ktoś z was próbował sam grzebać w rozruszniku aby cos z tym zrobić.

Poza tym mam jeszcze jeden problem a dotyczy on obrotów: jest to problem po wrzuceniu samochodu na luz lub wciśnięciu sprzęgła gdy to zrobię to obroty natychmiast rosną do ponad 2000rpm i nawet jeszcze wyżej pomaga tylko jak wrzucę V i zduszę go wtedy spadną do 900-1000 i tez trochę falują aż do kolejnego ruszenia i znów luz lub sprzęgło i samochód wyje. Co może być przyczyną może ktoś już walczył z podobną rzeczą. Dzięki za pomoc.
ja ostatnio wymienialem bendix i automat w rozruszniku ...dużo roboty z bendixem + zalozyc spowrotem szczotki... nie polecam ;)

a co do obrotow to nie wiem (:
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 21:51 przez axoc, łącznie zmieniany 1 raz.

aawol

Post autor: aawol » 18 sie 2009, 15:36

możesz sam zrobić bendix ale przy okazji wyjęcia rozrusznika grzechem byłoby nie obejrzeć łożysk, zrobić gruntownego przeglądu. Dobry fachowiec jeśli dasz mu wyjęty rozruszik nie weźmie więcej niż 100-150 zeta za kompleksową rewitalizację +części.
Nie wiem czy nie lepiej powierzyć to komuś kto się zna.

dadek1985
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dadek1985 » 18 sie 2009, 15:41

Dzieki chłopaki za rozrusznik tylko czekam jeszcze na poysł z rozwiazaniem drugiego problemu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl