Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1,6 ABM] Pali bezpiecznik pompy paliwa.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
123pajtas

[B4 1,6 ABM] Pali bezpiecznik pompy paliwa.

Post autor: 123pajtas » 17 paź 2009, 22:48

Witam nie mogę zapalić auta na bęzynie, po włączeniu zapłonu pali bezpiecznik pompy paliwa, :cry: nie wiem co może być przyczyną takiego stanu. dodam że auto jest zagazowane i na samym gazie pali. paliwo też jest w zbiorniku. Pomóżcie jak zlokalizować awarię . z góry wielkie dzięki.

Awatar użytkownika
kostrz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kostrz » 17 paź 2009, 23:01

wygada że masz zwarcie albo na kablach miedzy bezpiecznikiem a pompą lub na pompie paliwa , proponował bym odłączyć kable przy pompce i sprawdzić miernikiem czy nie ma zwarcia np z masą jeśli nie będą to kable zasilające to obstawiam na zwarcie w pompce po odłączeniu kabli zasilających łatwo sprawdzić wystarczy zmierzyć opór na końcówkach zasilających pompki

kuropatnik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kuropatnik » 17 paź 2009, 23:03

Jak znam życie to padła Ci pompa paliwa. Spalona pompa powoduje zwarcie instalacji na co bezpiecznik reaguje przepaleniem przy włączeniu zapłonu. Wymieniasz bezpiecznik włączasz zapłon i cała historia od nowa. To najprostsze wytłumaczenie tej awarii. Chwilowo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Myślę, że można wymontować pompę i podać jej prąd 12v i zobaczyć czy działa jeśli nie to znaczy, że szrot.

123pajtas

Post autor: 123pajtas » 19 paź 2009, 23:07

Wielkie dzięki za rady. Ja z prądem wolę nie zaczynać :mrgreen: zawitałem do elektryka, on trochę pogrzebał i stwierdził że pompa. Pompa już wymieniona wszystko cacy <ok> Mała rzecz a ciezy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl