[B3 PP]Czujniki temperatury płynu .
-
- Forum Audi 80
[B3 PP]Czujniki temperatury płynu .
Który czujnik temperatury jest od zegara ,i od czego jest ten drugi czujnik.Prosiłbym też o numery katalogowe tych czujników.oraz kolory kabli.Spaliła mi się część instalacji elektrycznej.Kostki na czujnikach i przewody stopiły się.Stopiły się też przewody od czujnika na kolektorze ssącym. Prosiłbym o schematy podłączenia tych czujników
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Czujnik temperatury na dole króćca powinien mieć numer 0280130040 albo 026906161 wyglądać tak:
Boscha kosztuje ok. 50zł jeszcze poszukam jaki numer powinien mieć ten na górze, dla wskaźników i ten na kolektorze. Ten na kolektorze działa tak samo jak ten na dole króćca od wody, wiem bo jak mi wysiadł ten od "wody" to zamieniłem je miejscami i tego na kolektorze (uszkodzonego) nie podłączałem.
Kurde miałem gdzieś pozapisywane numery tech trzech czujników ale nie mogę znaleźć.
Co do kolorów to Ci nie pomogę bo sprzedałem swoje B3 z silnikiem PP. Może ktoś inny się znajdzie.
Boscha kosztuje ok. 50zł jeszcze poszukam jaki numer powinien mieć ten na górze, dla wskaźników i ten na kolektorze. Ten na kolektorze działa tak samo jak ten na dole króćca od wody, wiem bo jak mi wysiadł ten od "wody" to zamieniłem je miejscami i tego na kolektorze (uszkodzonego) nie podłączałem.
Kurde miałem gdzieś pozapisywane numery tech trzech czujników ale nie mogę znaleźć.
Co do kolorów to Ci nie pomogę bo sprzedałem swoje B3 z silnikiem PP. Może ktoś inny się znajdzie.