Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 1.8s ] Poroblem z chlodzieniem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
klife
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3 1.8s ] Poroblem z chlodzieniem

Post autor: klife » 12 gru 2009, 16:46

Auto przeszlo komplenty remont zawieszenia i wymieniono wszystkie weze chlodnicze na nowe bo zaczal jeden przeciekac...chlodnica sie minimalnie poci ale to nic...

Dzis wskoczyla mi temp na 110 stopni, wiatrak sie nie zalaczyl, nawiew w aucie totalnie zimny....po 10 min wszytko wrocilo do normy temat w granicach 95 nawiew grzeje a na parkingu jak go potrzymalem na obrotach po dluzszym czasie wszedl na 100 stopni iw laczyl sie wiatrak normalnie...

Czy to pompa pada? Co moze powodowac taki objaw?

Awatar użytkownika
majeczek78
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: majeczek78 » 12 gru 2009, 16:55

Wydaje mi się że może układ był nie odpowietrzony dobrze. Mogła zrobić się "poduszka powietrzna" która zaburzała przepływ płynu chłodniczego. Albo układ się troszkę przytkał a gdy temp. wzrosła zrobiło się ciśnienie i odetkało przepływ . Sprawdź czy poziom płynu na zimnym silniku jest taki jaki miałeś po zalaniu układu płynem.

Awatar użytkownika
klife
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: klife » 12 gru 2009, 16:59

Mechanik mowil ze byl problem z odpowietrzeniem ale ponoc sobie poradzili...

Ok to przstaje sie stresować zobaczymy na dniach czy sie bedzie powtarzac, plynu jest prawie pod kurek :)

PS. tak przy okazji jak poznac jaki mam gaznik? gdzie jest opisany? musze gdzies dorwac uzywke...bo na benzynie nie chce dobrze jezdzic...

Awatar użytkownika
Duch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Duch » 12 gru 2009, 17:36

Pewnie został źle odpowietrzony układ chłodzenia ;-) Sprawdź jeszcze czy powietrze ma gdzie uciekać chodzi mi czy działa ten zaworek w korku. Aha wyciągnij czujnik temperatury czasem pod nim jest powietrze :)

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 13 gru 2009, 02:16

klife pisze:
PS. tak przy okazji jak poznac jaki mam gaznik? gdzie jest opisany? musze gdzies dorwac uzywke...bo na benzynie nie chce dobrze jezdzic...
zerknij tui znajdź swój silnik :arrow: https://audi80.pl/najczesciej-zadawa ... t34013.htm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl