Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[wtrysk all]przepływomierz

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Kwietniu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[wtrysk all]przepływomierz

Post autor: Kwietniu » 24 gru 2009, 12:06

witam i wesołych swiąt
a teraz do rzeczy jako że wykończyłęm już drugą gume przepływomierza w moim 3A mam juz serdecznie dość jej, więc zaczynałem rozkminiać co by tu wykąbinować aby ją zmienić na jaką inną albo co wstawić zamiast niej i wymyśliłem 4 rzeczy:
- rzeźba w kolektorze- zrobić w połowie długości flasze i wstawić tam przepustnice oraz połączyć ją z przepływką jakiąś inną gumą, ale po wstępnej rozkmince braknie mi linki z gazu ( w sumie to mały problem dostać na wymiar taka linke -bedzie problem dopiero aby ją zmienić w samochodzie ) i tu jeszcze jedno jak to wpłynie na prace silnika czy cylindry bedą równo napełniane itp
- wersja oszczedna- zrobić z żelktotu i maty szklanej podobną rure i ją potem rozciąć w połowie i tam na zaciskach wstawić jakąś dylatacje aby silnik nie zerwał tego połączenia przypierszym rozruchu bądź przegazówce
-rozczłonkowanie rozdzialacza z przepływomierzem i zrobienie dolotu w inny sposób ( inny kolektor i rury itp)
- poprowdzenie rury z nierdzewki zaraz od przodu auta do przepustnicy i tam zaadaptować jakis inny przpływomierz ( mało realne aby to takim zabiegu auto chodziło równo) i na to jakiś filtr np stożek czy co tam innego
jak macie jakieś propozycje to jestem otwarty
pozdro

Awatar użytkownika
hakanos007
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hakanos007 » 24 gru 2009, 13:41

ja moge tylko bacznie obserwować Twoje poczynania i trzymac kciuki..:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl