Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABK] czasami przerywa

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Radek_M
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 ABK] czasami przerywa

Post autor: Radek_M » 23 maja 2010, 13:07

Panowie mam taki problemik w swoim autku. mianowicie przy gwałtownym przyspieszaniu (tzn. gaz do dechy) auto zaczyna przerywać i szarpać. wygląda to tak jakby przez jeden cykl nie było zapłonu i tak co parę sekund. na kablach brak przebicia, kopułka nowa, świece dobre, przepływomierz nowy. problem występuje zarówno na benzynie jak i na gazie i nie zdarza się zawsze. gaz sekwencyjny, przepływomierz sprawny nie dostał wystrzału gazu. problem występuje tylko pod obciążeniem w czasie jazdy, na postoju brak widocznych wyżej opisanych oznak. co może być problemem takiej sytuacji?

Awatar użytkownika
TYGRYSQ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: TYGRYSQ » 23 maja 2010, 14:15

Ja w NG miałem przy ostrym startowaniu tzn bezdech ruszam i tak jakby sie zadławił chwila nic i potem jedzie , lekarstwem okazało sie regulacja wtrysku i zapłonu objawów brak, a dodam że ta syt zawsze sie nasilała jak lałem 95 oktanow przy 98 mniej wyczuwanle <ok>

Awatar użytkownika
audiktom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audiktom » 23 maja 2010, 23:18

Witam, spróbuj wyciągnąć ten przekaźnik o numerku 30 i zrób luty od nowa, musisz zacząć od tej czynności :mrgreen:, odkręcić półkę pod kierownicą on tam się znajduje, jak to zrobisz to daj znać czy jest różnica.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl