Witam
mam od dluzszego czasu problem faluja mi obroty na gazie (troche) a duzo wiecej na benzynie - wlasciwie na niej to juz tragedia.. po odpaleniu auto nie ma jakby mocy silnik przygasa a po dodaniu gazu ciezko sie zbiera jednoczesnie trzepiac nim na boki jak by nie bylo benzyny..
troche poczytałem i ktos powiedział ze moze to byc sonda.. ale po jej odlaczeniiu jest to samo.. odlaczalem czujniki temp... i to samo..
Gdy odlaczylem czujnik ze zdjęcia(pattrz 3 fotki) wtedy powiedzmy ze chodzi normalnie.. duzo lepiej na benzynie...
poczytałem troche na forum ale ciezko okreslic co to jest:/
do czego te kable ida i za co odpowiadaja?
[ Dodano: 2010-05-30, 14:24 ]
czy to zawor doodatkowego powietrza? czujnik?
[B3 1.8s] Coto za elemment -foto
- misiek3456
- Forum Audi 80
wlasnienie... zzerknij na silnik... na zdjecie troche inaczej gora filtra powietrza wyglada ta guma
pierwsza fotka na gorze
mam katalizator..
Nie wiesz co oprocz sondy spr. ? faluja obroty i spadaja przy skrecaniui czasami jak sie na luzie skreca...
i nie pali na benzynie poprawnie.. jak odlaczam to cudo to powiedzmy ze pali normalnie ale faluja obroty nieznacznie tzn.. chodzi kilka sekund ok i potem spadak neiznaczny obrotów i znowu kilka sek dziala ok
pierwsza fotka na gorze
mam katalizator..
Nie wiesz co oprocz sondy spr. ? faluja obroty i spadaja przy skrecaniui czasami jak sie na luzie skreca...
i nie pali na benzynie poprawnie.. jak odlaczam to cudo to powiedzmy ze pali normalnie ale faluja obroty nieznacznie tzn.. chodzi kilka sekund ok i potem spadak neiznaczny obrotów i znowu kilka sek dziala ok
może sama góra faktycznie wygląda troszkę inaczej ale to jest właśnie dla silnika JN jaki Ty masz
[ Dodano: 30 Maj 2010, 22:02 ]
[ Dodano: 30 Maj 2010, 22:02 ]
no to właśnie o tym nastawniku Ci kolega mówił który na zdjęciu z ETKI jest zaznaczony numerem 2A ale z tego co patrzyłem tania sprawa to nie jest jeśli chodzi o drugi, nawet jeśli mówimy o używce to cena z tego co patrzyłem ok 200zł.nomi_ice pisze:Nie wiesz co oprocz sondy spr. ?
- misiek3456
- Forum Audi 80