Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] Po wcisnieciu pedalu gazu gasnie albo sie dlawi?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
sebson
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK] Po wcisnieciu pedalu gazu gasnie albo sie dlawi?

Post autor: sebson » 03 cze 2010, 11:25

Witam,od 2 dni mam cos takiego ze wciskajac pedal gazu na biegu jalowym przy szybkim nacisnieciu samochod dlawi sie i z problemami wchodzi na obroty lub gasnie tak jakby cos go blokowalo,dzieje sie tak na benzynie jak i na gazie,na zimnym silniku,jesli jest juz zagrzany jest wszystko ok,ruszam zaczyna sie dusic musze "dozowac'gazu zeby nie zgasl,czuujnik temperatury wymieniony,przekaznik 30 wymienilem z 2 tygodnie temu ale wczoraj zalozylem stary bo nie zauwazylem roznicy w czymkolwiek,przewody i swiece podobno rok temu tak mowil poprzedni wlasciciel,czekam na Wasza pomoc,pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 cze 2010, 12:46 przez sebson, łącznie zmieniany 1 raz.

_DJ_3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _DJ_3 » 03 cze 2010, 12:01

może króryś przewód od świecy ma przebicie jak mocniej dodasz gazu i iskra idzie na silnik i dławi sie na starcie ja tak miałem w escorcie jak chodził na wolnych obr i dodałem więcej gazu to się dławił i po chwili wchodził na obroty a przyczyna była taka że iskra z fajki skakała na silnik a jak lekko się dodawało to nie przeskakiwała, sprawdz jeszcze potencjometr przepustkicy i przepływomiesz i przewody z wtyczkami od potencjometru i przepływki

misiek .
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: misiek . » 03 cze 2010, 14:38

Podstawa układ zapłonowy: świeczki, kable, kopułka, palec. U mnie było podobnie wymieniłem to co wyżej i jest ok. Jak nie to vag-ować auto pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl