Witam
piszę ten wątek bo już sił mi brakuje ale po koleji:
jest problem podczas nagłego wciśnięcia gazu (wyprzedzanie ,szybkie ruszenie) występuje dziura w gazie ,problem zarówno na Pb jak i LPG (sekwencja),napiszę co wymieniłem :
swiece,kable WN,kopułka ,palec ,oba czujniki temperatury,sonde lamda.
A co najdziwniejsze są dni że auto śmiga normalnie bez problemów ,więc jak ktos miał coś podobnego albo ma pomysł co to może być to bede wdzięczny
pozdrawiam
[Audi 80 ABK - B4]Dziura w gazie
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Na A4 pisali o podobnym problemie (też była sekwencja). Ponoć po wyjęciu bezpiecznika od gazu na PB chodził normalnie. Niektórzy obstawiali jakiś "konflikt" czy coś takiego pomiędzy kompem od gazu i ECU silnika co powodowało jakieś zmiany w mapach. Ale tu szczegółów ci nie podam bo temat był dość skomplikowany.
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
[80 B4 2.0 ABK]
mialem to samo ze swoim autem,mechanik wyregulowal przeplywke,czekam jeszcze tylko na adaptacje przepustnicy bo czasem jak on to powiedzial bedzie ja zamulac i jest mala dziura,ale t stwierdzil,ze trzeba troche pojezdzic i wtedy to ogarnie(rowniez wymienilem kable,kopulke,palec,czujniki temp 2,sonde,a nawet przepływke ktora bylo trudno znalezc ,,,niepotrzebnie.najwazniejsze auto wreszcie jezdzi!
- HeavenQueen
- Forum Audi 80