[ B3 2.0 AAD LPG ] DZIWNY STUKOT W SILNIKU
[ B3 2.0 AAD LPG ] DZIWNY STUKOT W SILNIKU
Witam po raz kolejny. Dziś rano odpaliłem autko i zaraz było słychać tak jakby stukot tak na 2-3sekundy i cisza (silnik pracuje). Nie mogę tylko dojść z której to partii silnika czy z dołu czy z góry. Odgłos jest taki jakby dwa kawałki cienkich deseczek dębowych stukały o siebie. Osobiście stawiam że to może być początek panewek, ale nie jestem do końca przekonany bo jak podciągnąłem na trasie do 120km/hi trzymałem go w jednym tempie to było wszystko ok. Może ktoś spotkał się z podobnym problem.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Jak Ci coś stuka i świeci się lampka oleju to absolutnie nie jeździj. Ciężko na odległość stwierdzić co to. Na twoim miejscu przyłożyłbym jakąś deseczkę (sztyl od miotły;-) do góry/dołu pracującego silnika i przyłożyłbym ucho do jej drugiej strony. W ten sposób może się udać zlokalizowanie dźwięku. Jeśli góra to raczej szklanki, jeśli dół to raczej niestety panewki.
nie wiem nie sprawdzałem a gdzie ją można znależć,sorki że pytam ale dopiero poznaje ten silnikTYGRYSQ pisze:czy masz w tym silniku vacum pompę?
[ Dodano: 2010-11-09, 15:48 ]
Przyłożyłem i to tak słychać tak w 1/4 części silnika od dołu.jaco80 pisze:Jeśli góra to raczej szklanki, jeśli dół to raczej niestety panewki.