Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 abt] popychacze zaworów winne?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
skifa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 abt] popychacze zaworów winne?

Post autor: skifa » 29 lis 2010, 18:37

Panowie mam pytanie mianowicie:kiedys na forum audi80 pisał jeden z klubowiczów ze po wymianie popychaczy zaworów przestało mu szarpać autem po ich wymianie na nowe i w związku z tym mam pytanie :jak sprawdzic czy w mojej b4 nie są one też zuzyte bo mi tez szarpnie autem przy szybkim puszczeniu sprzęgła jak i gwałtownym puszczeniu pedału gazu?dodam ze poduchy wszystkie nowe skrzynia+silnik,tuleje wszystkie tez,z obrotów silnik też równo schodzi.podpowie cos ktoś?pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 09:03 przez skifa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo80b3 » 29 lis 2010, 20:26

Myślę, że to co napisał ten klubowicz to bajka. Jak puścisz gwałtownie sprzęgło to normalny objaw, że auto szarpnie, szczególnie gdy wtedy za mało dodasz gazu.

Awatar użytkownika
Pio80tr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [2.0 abt popychacze zaworów winne?]

Post autor: Pio80tr » 29 lis 2010, 21:00

skifa pisze:Panowie mam pytanie mianowicie:kiedys na forum audi80 pisał jeden z klubowiczów ze po wymianie popychaczy zaworów przestało mu szarpać autem
Pamiętam tamten post. Niestety nie mogę go odnaleźć. Autor napisał, że szarpało mu autem, gdy puszczał gaz (slinlik ABT). Po wymianie popychaczy hydraulicznych i po ustawieniu zapłonu objawy mineły.
Ktoś mu odpowiedział, że problem leżał pewnie po stronie źle ustawionego zapłonu a nie mechaniki. No i pewnie miał rację :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl