Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.8 90r. benzyna ] Wysokie Obroty i Gaśnie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Royalpl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.8 90r. benzyna ] Wysokie Obroty i Gaśnie

Post autor: Royalpl » 07 sty 2011, 14:18

Szukałem szukałem i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Wczoraj odpaliłem auto zacząłem odśnieżać i po 3 min auto dostało takie obroty silnik zaczął wyć jak by mu ktoś połowę gazu wdusił w podłogę, musiałem go wyłączyć bo nie wiedziałem co się dzieje. Po 10 min odpaliłem na nowo i chodził bez zarzutów, ale gdy wyjechałem i przejechałem 5km, dojeżdżając do świateł wdusiłem leciutko pedał hamulca i auto zgasło. Odpaliłem i ruszyłem i za każdym razem co dojechałem do jakiegoś zakrętu wdusiłem sprzęgło by zrobić redukcje auto gasło, do samego domu, na 8 zakrętach wystarczyło że zdjąłem nogę z gazu zacząłem hamować i auto gasło. :(((((... Ktoś mi mówił bym wyczyścił coś pod kapą jakąś siateczkę gdzieś w miejscu na klawiaturze że tam się syf zbiera i to dlatego gasnie, powiem szczerze że nic tam od 3 lat nie było czyszczone może to przez to ??,, nie wiem o co chodzi i nie wiem czy to coś da...

Problem rozwiązany, wyczyściłem kapę tutaj gdzie sie olej wlewa od środka ta kratkę zmieniłem uszczelkę, wyczyściłem filtr powietrza i autko bardzo ładnie chodzi i już problem zanikł.....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl