[B4 2,0 ACE] drżenie przy ruszaniu na 1 i 2 biegu
[B4 2,0 ACE] drżenie przy ruszaniu na 1 i 2 biegu
Witam wszystkich mam taki problem moje audi quattro 2,0 16v b+lpg competytion miało wymienione skrzynię biegów poduszkę pod silnikiem jakąś podrubkę tanią i opony wszystko odrazu i przez pierwsze 200km było o.k potem auto dostało jakiś drgań na pierwszym i drugim biegu które znikały po przekroczeniu 4tys obrotów, gdy auto ostygnie wszystko jest o.k problem powraca po przejechaniu o.k 20km sprzęgło jest jak nowe orginalne czy może to być słynny niebieski czujnik temperatury i gdzie on jest bo nie mogę zlokalizować :roll: . proszę o pomoc i poradę
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 19:46 przez qattro80, łącznie zmieniany 4 razy.
Po pierwsze lektura obowiązkowa https://audi80.pl/-zanim-cos-tu-napi ... vt9608.htm
Kolego szukasz rozwiązania problemu czy chcesz sprzedać auto? zdecyduj się.
Do ogłoszeń jest oddzielny dział.
Kolego szukasz rozwiązania problemu czy chcesz sprzedać auto? zdecyduj się.
Do ogłoszeń jest oddzielny dział.
wiem poprawię tego nicka :oops: to przez pośpiech , co do drgań to jest tak że drży całe auto po rozgrzaniu im mocniej ruszam tym mocniej drży po przekroczeniu 4 5 tyś obrotów drżenie ustępuje i tylko pierwszy i drugi bieg jeśli były by to jakieś lusy w układzie napędowym to drżenie było by też na zimnym silniku, tak myślę , kiedyś miałem takie objawy gdy brakowało gazu ale po przełączeniu na benzynke przestawało teraz drży i na gazie i na benzynie, auto nie szarpie równo chodzi nic nie stuka a wrażenie takie jak by coś mocno drżało i przenosiło to na karoserie nawet myślałem że to wydech się opiera o podwozie bo takie jest wrażenie.
Dokładnie nie prosta sprawa ja bym wjechał na kanał i zobaczył czy jak tam most czy nieSłonik pisze:hmmm ciezki temat Ci powiem, do sprawdzenia czy sie nic nie opiera o karoserie w sensie wydech wlasnie czy naped. a co drzy, drzec tak moze kolo zamachowe cos w skrzyni albo w moscie, ewentaulnie masz zalatwiona ktoras poduszke ktora zamiast tlum ic to przenosi drgania.
przenosi drgań na skrzynię, a jak nie masz takiej opcji pojedź na pierwszą lepszą stację
kontroli pojazdów i Ci sprawdzą. Może coś napiera, na pewno nie można z tym jeździć i jak
najszybciej trzeba dojść o co chodzi.