Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABK B4 2.0 + LPG] falowanie gdy zimny na obrotach i przygas

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
12adriatexs15
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ABK B4 2.0 + LPG] falowanie gdy zimny na obrotach i przygas

Post autor: 12adriatexs15 » 10 lip 2011, 12:14

Witam.
Ostatnio pojawił mi się taki problem w mojej Audiczce, że gdy odpalę i jest na ssaniu, to wszystko ok, ale gdy ssanie się odłączy, to zaczynają skakać obroty przy poruszaniu gazem, a gdy skręcam kierownicą to też nagle zaczynają obroty spadać, falować, czasem nawet zgaśnie. Przy ruszaniu, niezależnie od tego ile dodam gazu, są takie szarpnięcia zanim ruszy. Wcześniej tego nie było. Próbowałem pokombinować coś przy przepływomierzu, ale każde ustawienie nic nie zmienia. Przepływomierz jest szczelny. Rura od niego też. Nie wiem co mu może jeszcze dolegać, przewody i świece sprawdzałem i są ok. Może ktoś już miał taki problem i wie co powinienem jeszcze sprawdzić lub zrobić.
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2011-07-11, 09:55 ]
Witam ponownie.
Zastanawiam się nad przełożeniem do mojego Audi przepływomierza z Opla 2.0 8v 0280 202 202. W nim jest wtyczka na 5 pinów, a u nas w 80-tkach na 4. Robił ktoś może coś takiego ?
Jak ktoś wie to proszę mi powiedzieć od czego są poszczególne piny w Oplu i w naszych Audi. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
kroliqster
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kroliqster » 13 lip 2011, 01:55

nie podejdzie taki przeplywomierz ... napewno, jak chcesz go wykluczyc to sprawdz vagiem jak bedzie walniety to wyszkoczy blad

Awatar użytkownika
12adriatexs15
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: 12adriatexs15 » 14 lip 2011, 11:04

Kupiłem drugi z Audi anglika i nowe przewody, bo jeden był pęknięty i miał przebicie i śmiga. Do zamknięcia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl