Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 NE 1,8] silnik po rozgrzaniu wpada w drgania

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
davidpolska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 NE 1,8] silnik po rozgrzaniu wpada w drgania

Post autor: davidpolska » 21 sie 2011, 21:08

Witam; oczytałem się na mój temat wszędzie w necie i dalej nie znam odpowiedzi. Otóż mam taki problem nie problem bo da się z tym jeździć tylko nie wiem jak długo i czy to nie szkodliwe.Silnik jak zapale to ok; po osiągnięciu tamte 90 stopni zaczyna wpadać w drgania. Na obrotomierzu tak tego nie widać tylko lekko wskazówka się podnosi i opoada tak z 2mm ale na kierownicy; na siedzeniach to czuć no i wydech tak jakby popryskiwał i niem trzęsie; ogóllnie trzęsie całą budą co jakieś 3 sekundy tylko na wolnych obrotach jak się rozgrzeje do 90 albo powyżej. Jak jest zimy wogóle tego efektu nie ma. Prosze o porade bo czytałem że kable; że świece; poźniej znowu że gość zmienił kable;świece; cewke i dalej ten efekt. Ja mam silnik na gaźniku; także zero elektroniki itp; a tak samo się dzieje czy na PB czy na LPG; może to być coś z układem wodnym bo miałem tak w audi 100(simering spuchnął w kolektorze ssącym). Do kolektora woda wchodzi i wychodzi z drugiej strony przez oring do głowicy i on z czasem puchnie i blokuje obieg wody i dlatego takie wysokie temp w silniku np ludzie mają. Prosze o porady bo nigdzie nie moge znaleść odpowiedzi(poduszki zmieniane).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl