[2.0 ABK] stuki w silniku
[2.0 ABK] stuki w silniku
Witam mam taki problem po odpaleniu silnika i dodaniu gazu okolo 2500obr zaczyna glosno stukac w głowicy ,auto pracuje jak disel tak jakby cos klepało.Może ktoś miał podobny przypadek i wie co mogło sie popsuć bo wizja wymiany silnika nie jest za wesoła.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2012, 18:12 przez rydzyk992, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
ja miałem tak samo z tymi stukami w silniku
sprawdziłem kompresje i wyszła bardzo cieniutko... kupiłem sam blok silnika z rozrządem i kolektorem wydechowym za 600 złotych przełożyłem w garażu i silnik jak na razie chodzi cichutko i wreszcie kompre tez ma ok
jak będziesz miał zamiar robić silnik to przemyśl sprawę bo może lepiej fabryczny kupić w ok stanie, mało kto potrafi złożyć silnik po remoncie by chociaż mógł konkurować z fabryka..
pozdr
sprawdziłem kompresje i wyszła bardzo cieniutko... kupiłem sam blok silnika z rozrządem i kolektorem wydechowym za 600 złotych przełożyłem w garażu i silnik jak na razie chodzi cichutko i wreszcie kompre tez ma ok
jak będziesz miał zamiar robić silnik to przemyśl sprawę bo może lepiej fabryczny kupić w ok stanie, mało kto potrafi złożyć silnik po remoncie by chociaż mógł konkurować z fabryka..
pozdr