Mam problem z moja Audi
-Duzo pali około 15l . Śmigam tylko na PB
-Z rana pali na starzał tylko jak dodam gazu , jak puszczam gaz utrzymują się obory 850 a później idą w gore do 1300 (po 2 s).
-przy dodawaniu gazu przy 3000 obrotach nie ciągnie a po chwili ciągnie dalej . (Problem występuje czasami tz 2-3 razy na 5km )
Zapłon ustawiony lampą . Rozrząd ustawiony dobrze . czujnik temperatury dobry , nowy przekaźnik pompy paliwa , przewody, kable, kopułka, palec, nowe . filtr paliwa oleju powietrza nowe
Jakieś propozycje ?
[B3 1.8 PM] Duzo pali i cięzko odpala
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
I jeszcze dwa miesiące temu wymienione pierścienie ,uszczelniacze zaworowe , głowica planowana , dotarte zawory .
Dodam ze klapka od ciepłego powietrza w filtrze była ciagle otwarta to ją odłączyłem i wężyk zaślepiłem
Wtryskiwacz nie leje .
A Kata mam i z 2 miesiące temu był czysty
Dziwne dziś jeszcze raz sprawdziłem błędy i jest 4431 nastawnik biegu jałowego ..(wczoraj nie było)
[ Dodano: 2012-03-15, 22:21 ]
Audi zrobiona
Wymiana silniczka krokowego jednak to nie pomogła ...
Sprawdziłem rezystancje potencjometru przepustnicy i coś było nie tak, wymieniłem i śmiga teraz jak szalona. Spalanie w normie .
Dodam ze klapka od ciepłego powietrza w filtrze była ciagle otwarta to ją odłączyłem i wężyk zaślepiłem
Wtryskiwacz nie leje .
A Kata mam i z 2 miesiące temu był czysty
Dziwne dziś jeszcze raz sprawdziłem błędy i jest 4431 nastawnik biegu jałowego ..(wczoraj nie było)
[ Dodano: 2012-03-15, 22:21 ]
Audi zrobiona
Wymiana silniczka krokowego jednak to nie pomogła ...
Sprawdziłem rezystancje potencjometru przepustnicy i coś było nie tak, wymieniłem i śmiga teraz jak szalona. Spalanie w normie .