Witam mam pytanie odnisnie co to za czesć zamieszczona na zdjeciu ponizej w czerwonej obramowce, dochodzą do niej dwa weze gumowe oraz wtyczke z napieciem, otoż zauwarzylem ze od tej czesci wychodzi powietrze zasilajacy m.in mechanizm mechanicznych wtryskow, nie wiem czasm ze cos jest z nim nie tak poniewaz z niego przechodzi przerywane powietrze i wtedy auto ma obroty wysoko skacace w granicach 200-1100 i potrafi nawet zgasnac. podejrzewam ta czesc co na zdjeciu szwankuje, prosze o pomoc czy to moze byc glowny powod nie wlasciwej pracy silnika i jak nazywa sie ta czesc na zdjeciu i czy czesto ona lubi padac i szwankowac, Prosze o pomoc !
[ Dodano: 2012-04-13, 21:04 ]
pomocy!!!!!! kto mi pomoze w tej czesci co to za czesc na tym zdjeci wyzej pokazanym !!!!!
[1.8 DZ] Co to za częsc-problem z obrotami
[1.8 DZ] Co to za częsc-problem z obrotami
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012, 11:45 przez gieksa, łącznie zmieniany 1 raz.
wielkie dzieki, anie wiesz czy to droga rzecz i czy czesto siada ? gdy go nadsluchuje slysze powietrze tak jak by z niego uchodzilo ? i nie wiem czy ten elektro zawor tak powinien dzialac czy pracowac cicho, a co moze byc powodem ze elektro zawor musi dostarczyc dodatkowe powietrze moze inna jest tego wina ze zawor dostarcza powietrze ????