Dziś kiedy po pracy odpalałem swoją niunie zaniepokoił mnie dziwny odgłos dochodzący z tyłu samochodu

Czy możliwe aby kończyła się pompa paliwa ?
Czy pompa paliwa "chodzi" cały czas jak jade na gazie ?
Pozdrawiam
Krzysztof
nie zgodze sie ja mam nowiutki gaz i jak jade na benzynie to pompa nie chodzi wogule . tylko jak przelacze na benzyne aslbo jak oidpalam rano bo mam automatyczne przelaczenie na lpg , nie moze caly czas chodzic bo gdzie to paliwo ma uchodzic :?: :?: :?: :?:Standardowo pompa paliwa pracuje również przy zasilaniu auta LPG. Niektórzy użytkownicy robią sobie odcięcie pracy pompy przy zasilaniu LPG.
zmartwie cie ze tak moze byc albo jakis syf ci sie w uklad wdarl, u mnie tak juz 2 lata brzeczy ale chodzi puki co, dlatego dla pewnosci lpg zalozylem zeby mi nie stanol gdizes w trasie a i tanio :mrgreen:Krzysztof_Suliko pisze:Czy możliwe aby kończyła się pompa paliwa ?
spokojnie pompa może tłoczyć paliwo i nie trafi ono do cylindrów, tylko przewodami powrotnymi do zbiornika paliwa. Tak jest we wszystkich układach wtryskowych. Pompa daje cały czas takie samo ciśnienie podczas pracy silnika, a faktyczne zapotrzebowanie jest regulowane np. nastawnikiem ciśnienia - a reszta paliwa, która nie została wykorzystana, wraca do baku...nie zgodze sie ja mam nowiutki gaz i jak jade na benzynie to pompa nie chodzi wogule . tylko jak przelacze na benzyne aslbo jak oidpalam rano bo mam automatyczne przelaczenie na lpg , nie moze caly czas chodzic bo gdzie to paliwo ma uchodzic :?: :?: :?: :?:
do cylindra nie idzie wiec gdzie?
zreszta jakby chodzila to znaczy ze na benzynie silnik pracuje.