Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ Audi 80 B4 ABK 2,0 ] Przekaźnik nr 30

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Edward Cz.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ Audi 80 B4 ABK 2,0 ] Przekaźnik nr 30

Post autor: Edward Cz. » 21 mar 2013, 15:06

Witam! Moderatorzy podpowiadają mi, że powodem niewłaściwej pracy silnika ABK 2.0 115 KM przy zasilaniu benzyną może być między innymi uszkodzony przekaźnik nr 30. Mój problem w tym, że ja nie znalazłem takiego przekaźnika o nr 30 ani w skrzynce przekaźników w komorze silnika ani wśród przekaźników dodatkowych umieszczonych pod kierownicą. Podpowiedzcie mi też do których przewodów sondy Lambda mam podłączyć woltomierz żeby sprawdzić czy ona pracuje poprawnie. Sonda w tym silniku ma trzy przewody, dwa białe i jeden czarny. Za pomoc bardzo dziękuję Edward.

Awatar użytkownika
audiktom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audiktom » 21 mar 2013, 16:00

Ja to myśle że powodem twojego problemu jest właśnie brak tego przekaźnika, a czemu załozyłeś nowy temat jak juz piszemy w tamtym?
co do tego przekaźnika to musi on być pod kierownicą w lewym górnym rogu idź sprawdź czy jest tam wiązka przewodów w tym miejscu, sięgnij tam ręką jak wyciągnę ten przekaźnik to objawy mam tez takie.

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 22 mar 2013, 19:51

A jaka jest owa niewłaściwa praca silnika?

Kiedyś chciałem sobie zrobić na jego podstawie zabezpieczenie przed kradzieżą. Wyjąłem go samochód normalnie odpalał tylko obroty mocno falowały. Ale przy sprawnym operowaniu gazem da się "zwinąć" ABK nawet z wyjętym przekaźnikiem.

Przekaźnik jest widoczny po odkręceniu pułki nad nogami kierowcy. Chyba 4 lub 5 śrub na klucz 8mm.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl