[ Audi 80 B4 ABK 2,0 ] Przekaźnik nr 30
-
- Forum Audi 80
[ Audi 80 B4 ABK 2,0 ] Przekaźnik nr 30
Witam! Moderatorzy podpowiadają mi, że powodem niewłaściwej pracy silnika ABK 2.0 115 KM przy zasilaniu benzyną może być między innymi uszkodzony przekaźnik nr 30. Mój problem w tym, że ja nie znalazłem takiego przekaźnika o nr 30 ani w skrzynce przekaźników w komorze silnika ani wśród przekaźników dodatkowych umieszczonych pod kierownicą. Podpowiedzcie mi też do których przewodów sondy Lambda mam podłączyć woltomierz żeby sprawdzić czy ona pracuje poprawnie. Sonda w tym silniku ma trzy przewody, dwa białe i jeden czarny. Za pomoc bardzo dziękuję Edward.
Ja to myśle że powodem twojego problemu jest właśnie brak tego przekaźnika, a czemu załozyłeś nowy temat jak juz piszemy w tamtym?
co do tego przekaźnika to musi on być pod kierownicą w lewym górnym rogu idź sprawdź czy jest tam wiązka przewodów w tym miejscu, sięgnij tam ręką jak wyciągnę ten przekaźnik to objawy mam tez takie.
co do tego przekaźnika to musi on być pod kierownicą w lewym górnym rogu idź sprawdź czy jest tam wiązka przewodów w tym miejscu, sięgnij tam ręką jak wyciągnę ten przekaźnik to objawy mam tez takie.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A jaka jest owa niewłaściwa praca silnika?
Kiedyś chciałem sobie zrobić na jego podstawie zabezpieczenie przed kradzieżą. Wyjąłem go samochód normalnie odpalał tylko obroty mocno falowały. Ale przy sprawnym operowaniu gazem da się "zwinąć" ABK nawet z wyjętym przekaźnikiem.
Przekaźnik jest widoczny po odkręceniu pułki nad nogami kierowcy. Chyba 4 lub 5 śrub na klucz 8mm.
Kiedyś chciałem sobie zrobić na jego podstawie zabezpieczenie przed kradzieżą. Wyjąłem go samochód normalnie odpalał tylko obroty mocno falowały. Ale przy sprawnym operowaniu gazem da się "zwinąć" ABK nawet z wyjętym przekaźnikiem.
Przekaźnik jest widoczny po odkręceniu pułki nad nogami kierowcy. Chyba 4 lub 5 śrub na klucz 8mm.