[B3 1.6 `89r gażnik] Brak mocy na gazie na zimnym silniku
[B3 1.6 `89r gażnik] Brak mocy na gazie na zimnym silniku
Witam
Nie mogę już wytrzymać jak się męczy 80-tka jak jest zimna tzn nierównomierna praca silnika, szarpie, brak mocy z niskich obrotów taka jak by dziura, że by nie szarpało trzeba ruszać z wysokich obrotów silnika. Autko jeździ na gazie, odpala z benzyny, po prostu nie da się płynnie jeździć jak jest zimny silnik i duży brak mocy na zimnym na gazie.
Jak sie nagrzeje to problem znika, równo mierna praca silnika, co to może byc?
Nie mogę już wytrzymać jak się męczy 80-tka jak jest zimna tzn nierównomierna praca silnika, szarpie, brak mocy z niskich obrotów taka jak by dziura, że by nie szarpało trzeba ruszać z wysokich obrotów silnika. Autko jeździ na gazie, odpala z benzyny, po prostu nie da się płynnie jeździć jak jest zimny silnik i duży brak mocy na zimnym na gazie.
Jak sie nagrzeje to problem znika, równo mierna praca silnika, co to może byc?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
zagazowałem kilka silników ( od gaźnika po wtryski ) i tylko pełny odpalałem na benzynie reszta bezpośrednio z lpg startowała, problem był tylko jak temperatura spadła poniżej -20 stopni, wtedy trzeba było z benzyny odpalać. Trzeba też czasami przeganiać auto na Pb ( tylko nie z 10 km a koło 100 ) więc sprawdź układ wn szczelność zasilania LPG jak i regulacje jego
-
- Forum Audi 80