[B3 PM] wymiana przewodów WN
[B3 PM] wymiana przewodów WN
Witam otóż szykuje się do wymiany przewodów WN poniewaz audi posiadam od trzech lat i jeszcze ich nie wymieniałem swiece i kopułka były wymieniane. Chce wymienic przewody tylko nie wiem czy ma sens ,nie iskrza sprawdzałem psiukajac spryskiwaczem przewody u mnie przejechały ok 90 tys nie wiadomo ile wczesniej autko poszarpuje mi troszke na delikatnym gazie ale jak przyspieszam jest ok bez przerywania , jak opoznie zapłon to przerywanie przy lekkim gazie tez znika ale samochód dużo słabszy. I oto moje pytanie warto wymienic te przewody mozliwe ze od tego tak poszarpuje przy lekkim gazie jest sens w ogóle je wymieniac???
- M4teusz
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak zmienisz napewno nie zaszkodzi, tym bardziej jak już napisałeś mają przynajmniej 3 lata.
I co również ważne test ze spryskiwaczem nie zawsze jest wiarygodny (wcale nie muszą iskrzyć żeby nadawały się do wymiany)
Przykładowo producent przewodów Sentech zaleca wymianę co 3 lata lub co 50 tys. km. (zależy co nastąpi wcześniej) <ok>
I co również ważne test ze spryskiwaczem nie zawsze jest wiarygodny (wcale nie muszą iskrzyć żeby nadawały się do wymiany)
Przykładowo producent przewodów Sentech zaleca wymianę co 3 lata lub co 50 tys. km. (zależy co nastąpi wcześniej) <ok>