Witam serdecznie.
Mam problem z moją audi. Od jakichś dwóch dni zauważyłam po odpaleniu silnika głośną pracę którejś pompy. Coś jakby gwizdanie/ wycie... Po przejechaniu kilku km to wycie ustępuje i pojawia się później sporadycznie. W pompie wspomagania jest płyn sprawdzałam. Teraz mam pytanie co z tym robić, co może się stać jeśli to pompa wody? Jakie są objawy/ konsekwencje kończącej się pompy wody? Nie chce znów czegoś zajechać i wpędzać się w kolejne koszty...
[B4 2.0 ABT] głośna praca pompy
-
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
mam to samo przy niskich temp wyje po nagrzaniu silnika cichnie pozostaje rzężenie co udalo mi sie ustalic to to ze to nie żadna pompa ani alternator ani lozysko oporowe wiec cos w silniku jestem w kropcena1ooprocent pisze:Po przejechaniu kilku km to wycie ustępuje i pojawia się później sporadycznie
-
- Forum Audi 80
Kurde dopiero co wymieniałam silnik, w sumie u mnie osprzęt ładnie pracował nie było słychać żadnego wycia... faktycznie może i PieterB ma racje z tą rolką bo rozrząd był z tamtego...romeo pisze:mam to samo przy niskich temp wyje po nagrzaniu silnika cichnie pozostaje rzężenie co udalo mi sie ustalic to to ze to nie żadna pompa ani alternator ani lozysko oporowe wiec cos w silniku jestem w kropcena1ooprocent pisze:Po przejechaniu kilku km to wycie ustępuje i pojawia się później sporadycznie