Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] Abk nie odpala

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
CeNT3k
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABK] Abk nie odpala

Post autor: CeNT3k » 21 gru 2014, 20:17

Witam.
Mam pewien problem z moim abk ( bez lpg ), mianowicie dziś jadę sobie spokojnie i nagle prawdopodobnie brakło mi paliwa- z racji , że ani wskaźnik paliwa nie działa ani naliczanie kilometrów , a mama nie daje na paliwo staram się wyczuć , ale do rzeczy:
- Po zatrzymaniu nie sądziłem , że brakło mi paliwa , więc próbowałem go odpalić z 5 razy. Wtedy pomyślałem o paliwie , co wydało mi się dziwne , ale dolałem na szybko 4l paliwa i znowu próbowałem odpalić. Za 2 razem zaskoczył i normalnie chodził, zjechałem na pobocze , bo stałem na środku drogi , pochodził z minutę i go zgasiłem ( to chyba był błąd) po powrocie do auta za Chiny nie chciał odpalić... No nic, akurat nas było kilku to próba na pych , wciąż nic.
Wzięliśmy go na linkę i z 5-6 razy kolejna próba wciąż nic. Dodam , że auto użytkuję od tygodnia ( chodził jak złoto) , a wcześniej stało przez równo rok nie używane. Zauważyłem również , że płyn ze zbiorniczka wyrównawczego mi ubywa ( miejsce przecieku jeszcze nie ustalone, bo wszędzie jest olej :P ). Silnik w 2010 miał robioną już uszczelkę pod głowicą i panewki i coś tam jeszcze ( auto w rodzinie od 2008 i tylko był problem z tą uszczelką i raz się zapalił w czasie jazdy , ale to było coś z czujnikiem oleju). Jeśli chodzi o mechanikę nic nie umiem ( chyba , że coś odkręcić i zostawić :D).

PS
Na forum jestem długo , ale nie spodziewałem się , że skończę w tym Audi , dlatego nie ma mnie w MojeAuto czy w przywitaniu się :D Odkąd nim pomykam nie mam na nic czasu - do dziś :(

tomik9097
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomik9097 » 21 gru 2014, 21:31

na początek sprawdzenie czy dochodzi paliwo i czy jest iskra

CeNT3k
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: CeNT3k » 21 gru 2014, 21:34

Ok, dzięki za pomoc. Zajmę się tym rano i dam znać.

koziolmc60
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: koziolmc60 » 21 gru 2014, 22:27

U mnie kiedys byl problem ze auto jechalo i nagle gaslo i po jakims czasie (10-15 minut) odpalalo. Co sie okazalo bylcewka padla i sie bardzo grzala. Po wymianie bylo juz ok.

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 26 gru 2014, 21:50

Lub efekt kończącej się pompy paliwa na skutek zapchanego filtra paliwa. To drugie to może być przyczyną i się wymienia w ramach eksploatacji auta. Być może pompa ożyje <ok>

Wymienić filtr zawsze warto.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl