Witam.
Mam problem z nierówną pracą silnika podczas przyspieszania. Autem szarpie i dzieje się tak zarówno na LPG jak i na benzynie. Kiedy odpuszcze gaz i hamuje silnikiem to czuje, że pracuje normalnie. Dodatkowo czasami powyżej 2k obrotów przy delikatnym przyspieszaniu lub przy utrzymuwaniu prędkości problem na chwilę znika i auto jedzie normalnie.
Wydaje mi się, że problem musi mieć coś wspólnego z elektryką. Sprawdzane były świece, kable, przekaźnik nr.30. Wymieniłem kopułke z palcem a także cewkę i nadal to samo. W warsztacie sprawdzali zapłon i wszystko było ok.
Co jeszcze mogę sprawdzić? Miał ktoś podobne dolegliwości?
[B4 2.0 ABK] Szarpie przy przyspieszaniu, nierówna praca
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Miczek, szarpać może jeszcze z wielu powodów między innymi np przez sondę lub przepływomierz.
Dobrze poszukaj na forum jest tu sporo tematów odnośnie ABK.
czy aby na pewno dobrze to zrobili :?: czy tylko sprawdzili nic nie robili :?:Miczek pisze:W warsztacie sprawdzali zapłon i wszystko było ok.
Dobrze poszukaj na forum jest tu sporo tematów odnośnie ABK.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2014, 17:49 przez Pieterb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Witam Was.Mam problem z moją ABK,nie chce chodzić na benzynce,nierówno silnik chodzi,szerpie podczs jazdy i przy odpaleniu czuć benzyną w kabinie,po przełączeniu na lpg wyrównuje się praca silnka,kable,świece ok i przy tej jeździe dwa razy lekko mi strzelił na lpg,a le tylko guma zeskczyła,żadnych uszkodzeń,macie jakies pomysły???
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
na pewno przepływka nie została uszkodzona, sprawdzałeś :?:tomek 74-35 pisze:a le tylko guma zeskczyła,żadnych uszkodzeń,macie jakies pomysły???
Po za tym opisywane już na forum, szukaj :!: http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... gsc.page=1