Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] zmiana wydechu na większy info

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Gregus512
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] zmiana wydechu na większy info

Post autor: Gregus512 » 29 wrz 2015, 09:08

Witam. Mam pytanie. Chciałbym pomodzic coś przy wydechu i dolocie. Na dol ot mam pomysł lecz chodzi mi o sam wydech. Chciałem wyciąć katalizator i tłumik środkowy zostawiając tylko wydech końcowy. Lecz chciałem wymienić cały układ na szerszy tzn. Np.2-2.5cala. Teraz pytanie. Czy powiększenie średnicy układu może coś pogorszyć? Dodam że zamiast katalizatora mam zamiar wstawić strumienice. Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: Leo » 29 wrz 2015, 09:55

oczywiście, że pogorszy. O strumienicy zapomnij dobrze radzę.
2.5 cala wydech to jakiś kosmos w tym silniku. A w ogóle silnik zamierzasz coś ruszać czy po prostu chcesz wydech i dolot zrobić dla zasady? Bo korzyści żadnych nie będzie bez ruszania silnika.

2.5 calowe wydechy to się robi w autach powyżej 200 koni.
Jeśli chcesz coś zmienić, wywal katalizator, w jego miejsce adekwatny tłumik przelotowy (DOKŁADNIE W JEGO MIEJSCE), możesz ewentualnie końcowy jeszcze zmienić na inny, przy zachowaniu jednej generalnej zasady: ŚREDNICA WYDECHU NA CAŁEJ JEGO DŁUGOŚCI WŁĄCZNIE Z TŁUMIKAMI MUSI BYĆ TA SAMA!

Gregus512
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gregus512 » 29 wrz 2015, 19:26

Raczej co do modrzewia silnika to myślałem żeby usunąć jeża z kolektora ssacego. Wywalić kata, większa przepustnica i oczywiście uszczelka pod wtryskiem. Dolot to myślałem nad czapa że stozkiem jakiejś dobrej firmy. I tyle ingerencji w to. Co do tłumika końcowego, macie jakiś pomysł od czego spasowac żeby było dobrze? Niechce żeby auto ryczalo tylko przyjemnie mruczalo;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl