Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] Problem z dzwiękiem

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

[B4 2.0 ABT] Problem z dzwiękiem

Post autor: sagem » 31 paź 2007, 14:36

Witam.

mam taki problem iz kupiłem niedawno audi .
moj problem polega na tym , ze w audi jest ten "piszczek" ktory piszczy jak sie wyjmie kluczyki ze stacyjki i nie zgasi swiatel , wszystko jest ok z tym ze u mnie ten problem wystepuje jesli podłączam RADIO , orginalne od audi , wtedy nie zaleznie czy wyłącze swiatła czy nie , wyjme kluczyki ze stacyjki , WYłącze radio czy tez NIE , to i tak to piszczy , nie wiem o co chodzi , probowalem jakos inaczej podłączyc radio ale nic z tego :( a kiedy radio całkowicie rozłącze to jest znowu Ok piszczy wtedy gdy sa włączone swiatła'

prosze pomozcie bo juz nie wiem co mam robic :(

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 31 paź 2007, 16:48

Coś źle jest podłączone. Spróbuj zamienić przewody zasilające w radio. Mianowice mogą być zamienione zasilanie radia z zasilaniem pamięci radio. Pozdrawiam

madazaw
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: madazaw » 31 paź 2007, 21:19

U mnie też sobie piszczy w identyczny sposób, na radiu Blaupunkta. wnerwiająca sprawa, miałem sie za to wziąć ale nie wiem dokładnie co przeciąć. Problem chyba polega na tym że radio wymaga dwukrotnego zasilania +12V (stałego z aku i ze stacyjki po przekręceniu zapłonu. Problem tworzy sie jak to zasilanie które ma byc ze stacyjki łączy sie z tym akumulatora. Wtedy wszystko piszczy. U mnie tak jest, ale nie chce mi sie tego robić. W starej B# dodatkowe zasilanie było z włącznika świateł przeciwmgielnych i nic nie piszczało i wszystko działało. Jeśli ktoś coś wie to niech nalisze, zanim znajdę i podpalę ten brzęczyk:)

bacius1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bacius1 » 01 lis 2007, 00:04

U mnie tez byl taki problem ale tylko wtedy gdy probowalem uruchomic nie działa jące tylne głośniki w drzwiach, po zmostkowaniu dwuch przwodów we wtyczce dochodzącej do tylnych drzwi (szukajac wyjścia sygnałowego + i -, dodam jeszcze ze głośniki ztyłu były aktywne razem ze wzmacniaczami i do drzwi przychodziło wtyczka z pięcioma przewodami) brzęczek piszczał caly czas przy otwartych drzwiach po zamknięciu wszystko było OK. Proponuje odpiąć tylne głośniki przy radiu bo po drodze do tylnych drzwi jest jeszcze układ stalony i on może stwarzać problem. Ale sprawdzcie pierwsze czy ktoś coś już nie majsterkował przy tylnych głośnikach ;-) u mnie tylne głośniki mimo poprawnego podłączenia nie działały wiec po małej modernizacji istniejącej wiązki podłączyłem wszystko bez wiekszych problemów w godzinke :-D

Awatar użytkownika
mick_play
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mick_play » 01 lis 2007, 22:33

Jeżeli z radiem nie wyjdzie to dodam ze "piszczek" informuje także o niskim stanie oleju w silniku. Ale o tym pewnie wiesz :mrgreen:

Michałek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Michałek » 01 lis 2007, 22:39

Dołącze sie do tematu.Dzśi mi brzęczek zaczoł jakoś dziwnie działać tzn strasznie cicho działa.Wczesniej było ok wszystko i był głośny a teraz ani połowy z tego co było to go nie słychać.

[ Dodano: 2007-11-01, 23:05 ]
Co znim moze być nietak??????

[ Dodano: 2007-11-01, 23:05 ]
Co znim moze być nietak??????

bacius1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bacius1 » 02 lis 2007, 07:26

Tak mick_play dzieki za przypomnienie bo to akurat wylecialo mi z głowy, a jak ktoś się zamotał to może myśleć a tam bagnet suchy :-D hehe

Awatar użytkownika
mick_play
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mick_play » 03 lis 2007, 20:04

bacius1, żarty żartami, sam główkowałem jakis czas bo brzęczał (podobno tylko światła) ale wszedłem na forum... :mrgreen:
PS. Garażuje w Chełmi Śląskim, więc dzieli nas tylko most....

bacius1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bacius1 » 04 lis 2007, 15:33

Prawda mick_play z brzęczkiem nie ma żartów:!: U kumpla brzeczek jeszcze piszczał przy małej ilości płynu chłodniczego ale to było w coupejce z 90 roku, w mojej B4 jeszcze nie próbowałem ;-)
PS No dokładnie tylko wisła nas dzieli;-)

Awatar użytkownika
davidpolska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davidpolska » 11 lis 2007, 20:36

a ktoś wie gdzie on jest umiejscowiony ten brzęczyk czy to jest mały głośniczen czy co, bo u mnie troszke go przerywa nie równo brzęczy i chciałbym go wymienić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl