Witam,
Przestał mi działać centralny zamek, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i są OK, pompka centralnego całkowicie milczy. Gdzie szukać przyczyny usterki?
Audi 80 B3 1.8S
Z góry dzięki za pomoc
[80/90 B3]Centralny zamek - nie działa
-
- Forum Audi 80
[80/90 B3]Centralny zamek - nie działa
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2007, 08:56 przez Mysterious, łącznie zmieniany 1 raz.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Najprościej i najszybciej zacząć od pompki. Najlepiej spotykając się na jakimś spocie i biorąc na chwilę pompę od kolegi.
Wyjmij pompkę, weź do domu i sprawdz czy silnik w niej działa, powąchaj ją czy nie śmirdzi spalenizną. Obejrzyj ją. Nawet nie znając się na elektronice wizualnie czesto mozna dowiedziec się wiele.
Wyjmij pompkę, weź do domu i sprawdz czy silnik w niej działa, powąchaj ją czy nie śmirdzi spalenizną. Obejrzyj ją. Nawet nie znając się na elektronice wizualnie czesto mozna dowiedziec się wiele.
Po wymontowaniu pompki i rozdzieleniu korpusu, sprawdż silniczek i bardzo dokładnie obejrzyj ścieżki ( luty) na płytce. Miałem podobny przypadek: wypadła jedna z tulejek łożyskujących wirnik silniczka, nastąpiło przeciążenie w prądach i przepaliło dwie ścieżki na płytce ( bezpiecznika nie ruszyło). Po zalutowaniu ścieżek i założeniu tulejki łożyskującej, wszystko hula do dziś.
Pozdrawiam - Adam.
Pozdrawiam - Adam.
-
- Forum Audi 80
central w B3...
By nie zakładać nowego wątku, swój problem podpinam tutaj... od kilku dni nie załącza/wyłącza mi centralnego zamka po przekręceniu kluczyka w drzwiach lewych(od kierowcy). Central działa poprawnie po przekręceniu w drzwiach prawych
Wyizolowałem przewody z wiązki idące do siłownika w lewych drzwiach, zwierałem je z masą, z sobą i nic.. nie ma w nich prądu.. Gdzie szukać przyczyny :?:
Pozdrawiam - Adam.
>edit 20.04.07 godz. 9.20<
Pisząć "...działa poprawnie po przekręceniu w drzwiach prawych.." miałem na mysli, że wszystkie siłowniki/zamki są załączane/wyłączane po wcisnięciu/wyciągnięciu wewnętrznego przycisku/bolca zamka...
Popzdrawiam - Adam.
Wyizolowałem przewody z wiązki idące do siłownika w lewych drzwiach, zwierałem je z masą, z sobą i nic.. nie ma w nich prądu.. Gdzie szukać przyczyny :?:
Pozdrawiam - Adam.
>edit 20.04.07 godz. 9.20<
Pisząć "...działa poprawnie po przekręceniu w drzwiach prawych.." miałem na mysli, że wszystkie siłowniki/zamki są załączane/wyłączane po wcisnięciu/wyciągnięciu wewnętrznego przycisku/bolca zamka...
Popzdrawiam - Adam.