Witam, przeglądam różne posty i jako, że jestem nowym posiadaczem audi mam do Was pytanie jakie powinny sie zapalać kontrolki przy przestawieniu kluczyka na zapłon na tym górnym wyświetlaczu? Czy wszystkie 3 (tak jak na zdjęciu) czy może tak jak to się dzieje u mnie tylko ta pierwsza? Jeżeli wszystkie to prosze napiszcie co trzeba sprawdzić czemu ta reszta się u mnie nie zapala?
[B4 1Z] jakie kotrolki powinny sie zapalać przy załączonym z
-
- Forum Audi 80
wszystkie 3 się powinny zapalić, jesli zapala Ci się tylko 1 to sprawdź stan żarówek - mogły się spalić, i to jest prawdopodobnie główna przyczyna
4 kontrolka - to kontrolka od niezapiętych pasów, żadko spotykana w B3/B4
tak wyglądają zegary u mnie, po włączeniu zapłonu:
http://profile.imageshack.us/user/nizio ... nkibt4.jpg
P.S. już było trochę na ten temat na forum :mrgreen:
4 kontrolka - to kontrolka od niezapiętych pasów, żadko spotykana w B3/B4
tak wyglądają zegary u mnie, po włączeniu zapłonu:
http://profile.imageshack.us/user/nizio ... nkibt4.jpg
P.S. już było trochę na ten temat na forum :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
heh , dziękuje za info, musze się przyznać, że to zdjecie jest właśnie z Twojego audi, a dokładniej z instrukcji robienia kontrolki świateł mijania (sory, że bez pozwolenia) a u mnie zapala się tylko ta pierwsza i to chyba nawet mruga (?). Czy ciężko jest dostać sie do tych kontrolek i jakie tam są żarówki ?
Musisz poprostu wyjąć zegary i potem po prostu wykręcić żarówki. Żarówki jakie tam wchodzą to 1,2W i 2W (z tyłu zegarów na minichecku jest podpisane, gdzie jaka dokładnie idzie) a są to zwykłe żarówki R5 w oprawkach - takie same jak do podświetlania licznika
"kradzież" wybaczam
skoro plik instrukcji jest na forum to służy do publicznego użytku
To że pierwsza mruga to nie problem, tak ma być, resztę sprawdź
"kradzież" wybaczam
skoro plik instrukcji jest na forum to służy do publicznego użytku
To że pierwsza mruga to nie problem, tak ma być, resztę sprawdź
-
- Forum Audi 80