[80 B3 1,6] niedziała obrotomierz
[80 B3 1,6] niedziała obrotomierz
witam
posiadam audiczke 80b3 rok 1990 benzyna i mam problem z licznikiem gdyz orginalnie był zegar analogowy chciałem zmienic na obrotomierz przetestowałem 2 liczniki i w kazdym nie działał owy obrotomierz . moje pytanie czy audice mają orginalnie podłaczony obrotomierz do kostki czy moze wszystkie tego nie mają. moze porostu trafiłem na dwa popsute liczniki. proszę o podpowiedz
posiadam audiczke 80b3 rok 1990 benzyna i mam problem z licznikiem gdyz orginalnie był zegar analogowy chciałem zmienic na obrotomierz przetestowałem 2 liczniki i w kazdym nie działał owy obrotomierz . moje pytanie czy audice mają orginalnie podłaczony obrotomierz do kostki czy moze wszystkie tego nie mają. moze porostu trafiłem na dwa popsute liczniki. proszę o podpowiedz
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2007, 18:25 przez hermes80, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
w zyciu nie spotkałem 80 (B3/B4) która nie posiadałaby tego czujnika... no może poza dieslami na wtrysku pośrednim (1,6td; 1,6D; 1,9TD; 1,9D) bo tam, impulsy obrotów brane są z alternatoraMisiek_Stce pisze:hermes80, wogle to wes zobacz czy masz taki czujnik bo jezeli miales wczesniej "Big Bena to mogło go nie byc.
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
wedlug mnie to mozesz nie posiadac instalalacji do obrotomierza najlepiej na schemacie by bylo sprawdzic,w starych autach obrotomierz byl podlaczony do cewki mozliwe ze 80 tez tak ma,nie mialem okazji sprawdzic,ale jak do faworitki zakladalem licznik z obrotomierzem to musialem przeciagac kabel co cewki
każda B3/B4 ma gotową instalację :!: :!: :!:chlopasek pisze:wedlug mnie to mozesz nie posiadac instalalacji do obrotomierza najlepiej na schemacie by bylo sprawdzic,w starych autach obrotomierz byl podlaczony do cewki mozliwe ze 80 tez tak ma,nie mialem okazji sprawdzic,ale jak do faworitki zakladalem licznik z obrotomierzem to musialem przeciagac kabel co cewki