Kurcze mam kolejny problem
Mianowicie dziś uzupełniłem paliwo, zzerowałem sobie licznik kilometrów i teraz w ogóle się nie obkręca. Pomimu kilkunastu prób zerowania i sprawdzania cały czas to samo. Ani główny licznik ten który pokazuje ilośc przejechanych kilometrów od początku sie nie obkręca ani ten pod nim który właśnie można zerować ? Jak myślicie czy można to naprawić jakoś czy trzeba wymieniać całą konsole ze wskaznikami ??
Może jakaś tylko linka wypadła ??
Może ktoś coś wie ?
Ps. żeby wyjąć tą konsole z licznikami trzeba wpierw ściągnąć kierownicę ?
[B3/B4]problem z licznikiem kilometrów
-
- Forum Audi 80
[B3/B4]problem z licznikiem kilometrów
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 22:50 przez jean_pierre, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
linki to tam nie znajdziesz, ale mozesz spróbować wyjac zegary i docisnac kostki. Bardzo szybko i łątwo się je demontuje.jean_pierre pisze:Może jakaś tylko linka wypadła
Możesz spróbować jeszcze dość prymitywnej metody. Podnieś auto z przodu włoż R lub pojedz dłuzej, szybciej na wstecznym. BYć może się odblokuje jesli to drobny defekt mechanizmu w zegarze.
ja miałem ten sam problem jak kupiłem swoja 80 tke rozkręciłem licznik i sprawdziłem zębatki i jest tam taka jedna pomarańczowa ona jest gumowa i okazało sie ze brakuje na niej 7 ząbków a powinno być 15 albo 16 nie wiem dokładnie. rozebrałem jakiś stary zegarek i dobrałem taka sama zębatkę zamontowałem i działa wszytko tak jak ma być . ps ta zębatka co zamontowałem jest plastikowa i myśle ze będzie lepsza pozdro