[80 b3] dostep do ,,pająka"
[80 b3] dostep do ,,pająka"
Witam Mam prosbe cxy mogły mi ktoś powiedziec czy mozna sicagnąć i ewentualnie w jaki sposob dolna cześć zabudowy pajaka?? Mam maly problem ze swiatlami i musze przeczysc
ic styki- odrecam kolo kierownicy, gorna czesc osolony pajaka, natomiast nie wiem jak sciagnac ta dolna czesc ,aby miec ww pajaka na wierzchu i dostac sie do niego.
ic styki- odrecam kolo kierownicy, gorna czesc osolony pajaka, natomiast nie wiem jak sciagnac ta dolna czesc ,aby miec ww pajaka na wierzchu i dostac sie do niego.
No przecież kolega napisał że ściąga kierownice...
Dolną osłonę trzeba pociągnąć z tego co pamiętam (pamiętaj jak urwiesz to nie przeze mnie )popatrz jeszcze dokładnie tam pod spodem czy nie ma jakiejś śrubeczki ale chyba nie ma bo ja to tak ściągalem do siebie i siupa chociaż nie wiem czy tam pod kierownicą czegoś nie ma ? a pająk dodatkowo jest przykręcony do kolumny kierownicy taką śrubką lekko po skosie po prawej stronie na dole (bodajże krzyżak ale głowy nie daję)
Najlepiej jest kombinować samemu jak się coś urwie to jest się zły na samego siebie a nie na kogoś jeszcze
Dolną osłonę trzeba pociągnąć z tego co pamiętam (pamiętaj jak urwiesz to nie przeze mnie )popatrz jeszcze dokładnie tam pod spodem czy nie ma jakiejś śrubeczki ale chyba nie ma bo ja to tak ściągalem do siebie i siupa chociaż nie wiem czy tam pod kierownicą czegoś nie ma ? a pająk dodatkowo jest przykręcony do kolumny kierownicy taką śrubką lekko po skosie po prawej stronie na dole (bodajże krzyżak ale głowy nie daję)
Najlepiej jest kombinować samemu jak się coś urwie to jest się zły na samego siebie a nie na kogoś jeszcze
Chyba chodzi ci o to odkręca się imbusem #4
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/817 ... a5ae2.html][/URL]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/817 ... a5ae2.html][/URL]
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Dokłądnie tak. Wykręcasz imbusem śrubę tylko nie do końca i ściągasz całość z pająkiem. Później można to rozłożyć na czynniki pierwsze.kubik pisze:Chyba chodzi ci o to odkręca się imbusem #4
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/817 ... a5ae2.html]Obrazek[/URL]
Dzieki dzieki za podpowiedzi , udalo mi sciagnac pajaka z drazka kierowniczego. Tylko teraz jeszcze jedno pytanko, otoz to tak jak wyzej wspomnialem wystapily problemy ze swiatlami-brak dlugich i mijania. kilka osob mowilo, ze mozna psinknac wewnatrz pajaka troche wd40- zrobilem tak i niestety nie pomoglo. Powiedzcie mi czy jest mozliwosc rozebrania tego pajaka? dodam tylko,ze jest to taki, w ktorym sa jeszcze kanciaste manetki i jest on skrecony cos na zasadzie nitow. czy jak go w jakis spob rozkrece jest mozliwosc ponownego zlozenia?
Sprawa jest taka że pająk mówiąc elektrycznie to tylko zwykły włącznik dobrze by było jakbyś sprawdził za pomocą miernika czy te włączniki dobrze "zwierają" to da ci jakiś obraz gdzie dokładnie szukać usterki. Sprawdż czy masz (+) na kostce, Przewody włącznika świateł postojowych i mijania.
- gruby czerwony - +12V
- gruby żółty - światła mijania
- zielono-czerwony - światło postojowe prawe
- zielono-czarny - światło postojowe lewe
Jeśli chodzi o rozłożenie tego na czynniki pierwsze to możesz sprobować rozwiercić delikatnie nity, a później skręcić na śrubki.
- gruby czerwony - +12V
- gruby żółty - światła mijania
- zielono-czerwony - światło postojowe prawe
- zielono-czarny - światło postojowe lewe
Jeśli chodzi o rozłożenie tego na czynniki pierwsze to możesz sprobować rozwiercić delikatnie nity, a później skręcić na śrubki.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2008, 22:06 przez Kubik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
np. tutaj viewtopic.php?p=79175&highlight=#79175mireko pisze:Jak ktoś znajdzie,to niech zapoda link.