[80 B4]bicie w kierownicy podczas hamowania
-
- Forum Audi 80
[80 B4]bicie w kierownicy podczas hamowania
podczas hamowania przy prętkości powyżej 60 na godzinę pojawia się bicie, podejrzewam że to wina tarcz hamulcowych,
nadmienię że tuleje na wahaczach były wymienione, opony nowe dębica frigo 2, ciężarki od wyważania 60-70 gram, przy poprzednich oponach odważniki nie były tak duże (felgi proste)przy normalnej jeździe nie ma żadnego bicia
czy ktoś miał podobne objawy, co może być przyczyną? czy przy nowych oponach tej marki takie ciężarki to norma?
[ Dodano: 2007-03-03, 18:08 ]
nie uściśliłem, że chodzi o bicie na kierownicy
nadmienię że tuleje na wahaczach były wymienione, opony nowe dębica frigo 2, ciężarki od wyważania 60-70 gram, przy poprzednich oponach odważniki nie były tak duże (felgi proste)przy normalnej jeździe nie ma żadnego bicia
czy ktoś miał podobne objawy, co może być przyczyną? czy przy nowych oponach tej marki takie ciężarki to norma?
[ Dodano: 2007-03-03, 18:08 ]
nie uściśliłem, że chodzi o bicie na kierownicy
Ostatnio zmieniony 03 mar 2007, 22:00 przez rolandasas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
100% wina tarcz albo klocków, sam to przechodziłem. Czasami waliło tak kierownicą że nie mogłem jej utrzymać. A ciekawe było to że miałem tarcze i klocki prawie nowe na których zrobiłem kilka tys. km ale chciałem przyoszczędzić i kupiłem Lucasy i okazało się że są totalnie kiepskie. Zmieniłem na droższe bodajże ATS i teraz jest bajka nic wogole nie drga i nie rzuca kierownicą. Na tym nie warto oszczędzać.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
[quote="wilu8"]to koła miałem to samo i chcialem wszystko wymieniac wystarczyło założyc dobre koła
i git[/quot
czy u ciebie podczas jazdy nie było w ogóle bicia?
czy przy hamowaniu bujanie kierownicą było cały czas czy ustępowało np. przy prętkości mniejszej niż 60 km/h
przy innych kołach które wcześniej siedziały na przodzie było to samo, czyżby oba komplety były do kitu, auto niedawno kupiłem a komplet który mam z przodu jest z nowymi oponami, felgi stare
i git[/quot
czy przy hamowaniu bujanie kierownicą było cały czas czy ustępowało np. przy prętkości mniejszej niż 60 km/h
przy innych kołach które wcześniej siedziały na przodzie było to samo, czyżby oba komplety były do kitu, auto niedawno kupiłem a komplet który mam z przodu jest z nowymi oponami, felgi stare
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
rolandasas pisze:kola to ja wyważalem kilka razy zmienialem rozne komplety i bylo dalej to samo dopiero zmiana na całkiem inne z ojca b4 ktore bylem pewien że sa dobre ,a bicie zaczynalo sie od predkosci 50km najdardziej odczowalne przy 90 km i nasilało sie przy hamowaniu,wilu8 pisze:to koła miałem to samo i chcialem wszystko wymieniac wystarczyło założyc dobre koła
i git[/quot
ciekaw jestem jak bedzie teraz na alusach które w zaszlym sezonie bily teraz sa wywaqzone w dodrym warsztacie