[B3 1,6] Rozładowuje akumulator...
-
- Forum Audi 80
[B3 1,6] Rozładowuje akumulator...
Witam wszystkich mam audi B3 1.6 i mam problem z odpalaniem. Gdy samochód postoi 2, 3 dni to akumulator sie w ciągu tych dni rozładowuje sie. Co może być przyczyna. Proszę o rady. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 gru 2007, 10:43 przez arturo1813, łącznie zmieniany 1 raz.
Czytamy viewtopic.php?t=6284 . Jak dalej nie rozumiemy czytamy drugi raz.
Jak już przeczytaliśmy pierwszą, to zabieramy się za czytajnie drugiej części lekturki viewtopic.php?t=9616
Jeszcze lepiej jest poszukać w Lupce search.php , czy może już taki temat isnieje.
Pozdrawiam
Jak już przeczytaliśmy pierwszą, to zabieramy się za czytajnie drugiej części lekturki viewtopic.php?t=9616
Jeszcze lepiej jest poszukać w Lupce search.php , czy może już taki temat isnieje.
Pozdrawiam
Ja niedawno miałem również problem z akumulatorem. Po całodziennym i całonocnym ładowaniu rano odpalił bez problemu, natomiast wieczorem, jak wychodziłem z pracy już nie zapalił. Okazało się, że miałem zwarcie na 1 i 2 celi. Niestety, akumulator miał 1,5 roku i poszedł w kosz. Trzeba było zainwestować 260 zł za nowy akumulator i jest jak na razie ok.
Jeśli mogę coś poradzić, to przy zamkniętym bagażniku, złóż sobie oparcie tylnej kanapy (jeśli się składa) i zobacz czy lampka w bagażniku ci nie świeci (wiem, że dosyć często się tak dzieje).
Jeśli mogę coś poradzić, to przy zamkniętym bagażniku, złóż sobie oparcie tylnej kanapy (jeśli się składa) i zobacz czy lampka w bagażniku ci nie świeci (wiem, że dosyć często się tak dzieje).
Jak czytam te wasze posty z "niby pomocą" to zastanawiam się w jakich ja czasach żyję, Czyżby komuna wróciła i na jednego normalnego człowieka przypada dwóch milicjantów, którzy tylko go pouczają?
Kolego sprawdź czy nie ma upływu prądu w alternatorze, ewentualnie w pompce centralnego zamka - to są najczęstsze powody. No i oczywiście ta nieszczęsna lampka.
Na próbę możesz całkowicie wypiąć wtyczkę z pompki centralnego zamka i sprawdzić jak długo potrzyma akumulator.
Przy alternatorze najlepiej byłoby odłączyć przewody i pomierzyć pobierany prąd - musisz mieć miernik.
Całkowity pobór prądu przez instalację przy wyłączonym zapłonie to maks. 20 mA - mierzone na klemie.
Kolego sprawdź czy nie ma upływu prądu w alternatorze, ewentualnie w pompce centralnego zamka - to są najczęstsze powody. No i oczywiście ta nieszczęsna lampka.
Na próbę możesz całkowicie wypiąć wtyczkę z pompki centralnego zamka i sprawdzić jak długo potrzyma akumulator.
Przy alternatorze najlepiej byłoby odłączyć przewody i pomierzyć pobierany prąd - musisz mieć miernik.
Całkowity pobór prądu przez instalację przy wyłączonym zapłonie to maks. 20 mA - mierzone na klemie.
- radosny208
- Forum Audi 80