[b4 1.9 tdi 1Z] jak odpowietrzyć układ paliwowy
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9 tdi 1Z] jak odpowietrzyć układ paliwowy
witam.panowie brakło mi dziś paliwa i samochód zgasł naszczęście blisko domu :mrgreen: macie jakiś dobry i szybki sposób by samochód znów ożył nie wiem czy wystarczy wlać paliwo i zalac filtr i krecić do momentu aż odpali czy jest jakis inny lepszy sposób.prosze o rade...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Nie wiem jak to jest w 1Z ale w moim SB już chyba z 3 razy mi sie zdarzyło że zgasł mi z braku paliwa. Na szczęście zawsze worze bankę 5litrową z ropką. Za każdym razem wlałem to, przekręciłem kilka razy i odpalił bez problemu.
Trochę gorzej sprawa się miała, gdy silnik był zimny po postoju w garażu. Z tego względu, iż zaworek w filtrze paliwa puszczał paliwo powracające nie do zbiornika tylko z powrotem na pompę wtryskową. Powodowało to, iż samochód chodził chwile i gasł. Dopiero jak przez chwilę potrzymałem go na wyższych obrotach to wszystko wróciło do normy.
Ale ogólnie mówiąc to wlej i kręć. Sam powinien sie odpowietrzyć.
Trochę gorzej sprawa się miała, gdy silnik był zimny po postoju w garażu. Z tego względu, iż zaworek w filtrze paliwa puszczał paliwo powracające nie do zbiornika tylko z powrotem na pompę wtryskową. Powodowało to, iż samochód chodził chwile i gasł. Dopiero jak przez chwilę potrzymałem go na wyższych obrotach to wszystko wróciło do normy.
Ale ogólnie mówiąc to wlej i kręć. Sam powinien sie odpowietrzyć.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- Darecki3037
- Audi 80 Klub