Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 B3 Sport Edit. 2.0 16V | 240 km/h ??

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
DJ_Tomek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Audi 80 B3 Sport Edit. 2.0 16V | 240 km/h ??

Post autor: DJ_Tomek » 29 maja 2008, 10:02

Witam, nowy już nie jestem, ale dalej chwalę sie swoją Niunią, co mam pod maską?? 2.0 16V oczywiscie DOHC, jakie wałki nie wiem, wiem ze cos bylo robione, wiem ze seryjnie bylo 140 kucy, nie sprawdzałem ile jest tak naprawde.. Autko zakupiłem rok temu za naszą zachodnią granicą, było seryjnie obniżone, ale nasze polskie drogi zmusiły mnie do zmiamy amorków i sprężyn, poszła do góry i mnie wnerwia ale cóż.. ostatnio przez jakiegoś dekla co robi krawężniki za wysokie połamałem przedni zderzak, z reszta widać na zdjęciu, ale jest już plan naprawy.. a tak przy okazji, nie ma ktoś takiego zderzaka?? tyle ze od Coupejki?? z tymi wąskimi halogenami:)) mam plan zmiany wyglądu ale wszystko w granicach rozsądku, no i oczywiście zeby zachować urok audi b3, co do audio to jest tak, przody seria, tył magnaty ale modelu nie pamietam, a w bagazniku tubka magnata i wzmaczek tej samej firmy, wszystkim steruje radyjko SONY GT300S. to chyba tyle.. czas na fotki..

EDIT: dopisuje to o czym zapomnialem, w srodku zegary z działu download tego forum, fajnie wyglądają ale szczeze mowiac troche zle pokazują to co powinny pokazywać.. i raczej bede kupowal oryginalne biale tarcze.. co do bagaznika to zdjecia nie zrobilem bo poprostu nie chce mi sie w nim sprzatac, a naprawdę mam syf jak ..... wiecie co.. aha no i autko wyprodukowane w 1991 w czerwcu.. no teraz wszystko..

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

01.06.2008
ściągnięcie nakładki zderzaka.. FU*K jak to auto wygląda bez niej:/ jak najszybciej trzeba to naprawić.. oto fotki:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

od 03.06.2008 do ??? - białe kierunki na przód, zderzak z klejenia przyjechał do domu, jeszcze tylko szpachla i malowanie, zakładam i będzie malina.. mam nadzieję..

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

17.06.2008, zakończyłem prace przy zderzaku, założyłem na autko i... aparat sie zrypał:/ zdjeć narazie nie mam ale jak tylko będą to zapodam.. Niunia znowu wygląda ślicznie, nawet lepiej, bo teraz ma jeszcze białe kierunki:)) Dzieki chłopaki za rade z tymi kierunkami.. zaje**** to wygląda.. Pozdrawiam

a oto zdjęcia z nowo założoną nakładką:)) (mało fotek bo robione na szybko, no i wybaczcie brud na aucie)

Obrazek Obrazek Obrazek

21.07.2008 - zrezałem szyberdach:)) założyłem elektryke i śmiga aż miło.. brzęczy nad uszkiem i ciarki przechodzą:)) jeszcze tylko elektryka szyb (jak ktos ma na zbyciu to ja poprosze:)) zdjęcia z rezania dodam jak zgram z aparatu.. EDIT no i fotek nie bedzie bo mni siostra sie dossala do aparatu i wypierdzielila fotki.. ale za to pochwale sie zrezaniem podswietlenia klamek w drzwiach.. jak ktos nie widzial to nie zobaczy narazie bo nie mam aparatu:/ Pozdrawiam
ostatnio kupiłem aparacik nowy wiec będę miał czas zeby zrobic wiecej nowych fotek tego co zmienilem i wymodziłem w aucie:))

a teraz nowa sesja 19.10.2008:

ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek
ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Błotnik na przodzie jest nowy wiec nie ma jeszcze czerwonej kreski na boku, tamten przerdzewiały poszedł na złom, a teraz horror jaki przezylem ostatnio kiedy pożyczyłem auto mamie, jak to okresliła "zawadziła delikatnie przednim błotnikiem na parkingu w jakiegos fiata", fotki na sesji robiłem tak zeby nie bylo za bardzo widać ale wprawne oko zauważy wszystko.. z resztą zrobie zdjęcia z bliska i zamieszcze tutaj..

29.12.2008

a oto bonusik.. podczas ostatniej wycieczki do pragi (28.12.2008) na jednym z parkingow dokladniej kolo salonu AUDI/VW przy samym wejsciu natknąłem sie na cosik takiego.. w sumie trudno bylo kolo czegos takiego przejsc wiec aparat poszedl w ruch.. sesja zrobiona a to jedno kilkunastu zdjęć.. Lamborghini Gallardo Superlegera.. az serducho szybciej zaczyna bic..

[center]Obrazek[/center]

12.01.2009

kilka ujęć z wczorajszej zabawy na placu, mam troche łyse opony i dlatego wyszło jak wyszło ale nie narzekam..

Zima Zima i po zimie.. nastał wiosenny czas i czas też na pokazanie tego co działo się jak było jeszcze chłodno:) wszystkich zdjęć nie ma jeszcze ale będą, będą na 100%.. na razie tylko fotki oświetlenia..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a do podświetlenia zastosowałem coś takiego:

Obrazek

16.09.2009 - złe wiadomości :/:( padło sprzęgiełko:(

opisze z deka sytuację:

wsiadam do auta, odpalam, wbijam wsteczny, cofam, później jedynka i do przodu, wciskam sprzęgło żeby wbić 2, a pod nogą takie dziwne "BUM.. Pstryk.." czy jakos tak i jeszcze 2 weszło ale na 3 już był problem.. Pojechałem na warsztat do znajomego, po rozkręceniu okazało się pękł plastik na pręciku wychodzącym z siłowniczka wysprzęglika (nie do dostania w sklepie - przynajmniej w DDZ) i nie dało rady do końca wysprzęglić.. Do tego okazało się że miałem zamontowane jeszcze fabryczne sprzęgło i z racji jego wieku zacierało się łożysko więc mówię, skoro auto już rozkręcone to nie ma sensu zmieniać tylko łożyska (bo tarcza i docisk o dziwo jeszcze są dobre) - zmienie cały komplet sprzęgła.. wszystko ładnie pięknie sprzęgło zamówione i dziś rano (piątek 18.09.2009) przyszło. Po wyciągnięciu z pudełka okazało się jednak ze tarcza OK pasuje ale już docisk NIE:/ więc komplet wraca do sklepu, a tam się dowiaduje że następny komplet może być ale dopiero w następnym tygodniu i to w czwartek albo w piątek:/ więc przez tydzień będę się bujał "Błękitną strzałą" - Fiat 126p (jedyne co w nim fajne to to że ma tył napęd:))

Nikomu nie życzę takich przejść..

28.02.2010 - boczki z B4 '94 rok:)

Nie są może one w najlepszym stanie ale zawsze lepsze i ładniejsze od tego co było wcześniej.. no i przynajmniej z przodu nie ma dziur po korbotroniku:) mi się podoba.. mam nadzieję że Wam też:)

UPDATE 12.12.2011

Kiedyś obiecałem wrzucić dowód na to co pokazuje mój prędkościomierz. Oto on:

Obrazek

Czekam na komenty..
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 15:34 przez DJ_Tomek, łącznie zmieniany 24 razy.

Awatar użytkownika
mixer85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mixer85 » 29 maja 2008, 10:39

prezencja bardzo dobra .. żeby była bdb + zmień kierunki na białe i tylne lampy na czerwone od avanta bedzie gicior :lol: pozdrawiam <piwo>

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 29 maja 2008, 11:32

Przyjemna B3, fajny motór, na początek kierunki przód białe tył czerwone.

Zmień dane w profilu.

majek13
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: majek13 » 29 maja 2008, 11:59

Ja standartowo wrzucę: rancik do polerki ;-)
Reszta gicior - wrzuć jakieś fotki wnętrzna i powodzenia w modach <ok>

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 29 maja 2008, 12:10

Rancik w polerke, tylne lampy od 90, przod bym zostawil na pomaranczowo i bedzie wysmienicie.

noorbi

Post autor: noorbi » 29 maja 2008, 13:30

Jak wyżej Koledzy, białe kierunki z przodu z tyłu czerowne. Reszta jest OK. <ok>

Awatar użytkownika
gelow
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gelow » 29 maja 2008, 13:44

ładna niunia <ok> Pozmieniasz to co koledzy napisali i będzie jeszcze lepiej ;-)

DJ_Tomek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: DJ_Tomek » 29 maja 2008, 14:06

zdjęcia środka oczywiście zapodam ale jak do domu wroce.. czyli jakos wieczorkiem.. dzieki za mile slowa..

Awatar użytkownika
joker9-89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: joker9-89 » 29 maja 2008, 18:22

Bardzo ladna B3 ;-) pozmieniaj to co koledzy pisali i bedzie git ;-)

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 29 maja 2008, 19:09

Bardzo ładne B3 zapodaj kierunki tylne po avanta a przednie białe i miodzio.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 29 maja 2008, 21:01

Kierunki przód biale tył czerwone i ja bym tu widzia l jaką lekką glebe ;-) A tak to jest fajnie i bez wiochy <ok>

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 29 maja 2008, 21:23

Super B trójka <spoko> ciekawy efekt z tym czerwonym paskiem wokół samochodu, pasował by do niego cały czerwony tył ;-)
Moim zdaniem, zmienionym zderzakiem popsuł byś ogólną prezencję auta, te zderzaki z ori nakładkami są idealne do tego samochodu.

Awatar użytkownika
djbeat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: djbeat » 29 maja 2008, 21:37

ładna B3
nie wiem dlaczego wszyscy piszą żeby wymienić kierunki na białe?
przecież oryginalne są takie ORYGINALNE :)
życzę Ci przyjemnej i bezpiecznej jazdy.
zazdroszczę podwójnego rozdządu...

Awatar użytkownika
Daniello85
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Daniello85 » 29 maja 2008, 21:37

ładniutka b3 coz mozna powiedziec poza małymi szczegołami jak kieronki z przodu i z tyłu wsumie nic nietrzeba zmieniac no chyba ze jakas mała gleba i wieksza felga. a tak pozatym witam kolejnego klubowicza z dolnegosląska i do zobaczenia na jakims spocie :mrgreen:

Awatar użytkownika
chips
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: chips » 29 maja 2008, 21:49

A ja dla odmiany powiedziałbym, że do tego koloru na tył treserki z czarną blendą od 90-ki, a na przód oczywiście białe kierunki.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl