[B4 1.9 TDI 1Z] olej silnikowy???
[B4 1.9 TDI 1Z] olej silnikowy???
Witam!!!
Posiadam olej marki shell. Dostałem go od znajomego który jeździ zawodowo TIREM.
Mam do was takie pytanko, czy warto zalewać swoją niunie tym olejem??? czy dać sobie spokój i zakupić normalny w sklepie?
Pozdrawiam
szkodnik
Posiadam olej marki shell. Dostałem go od znajomego który jeździ zawodowo TIREM.
Mam do was takie pytanko, czy warto zalewać swoją niunie tym olejem??? czy dać sobie spokój i zakupić normalny w sklepie?
Pozdrawiam
szkodnik
Ostatnio zmieniony 07 mar 2007, 09:31 przez szkodnik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
olej 5W/30, przecież to jest syntetyk. Do naszych audi? nigdy w życiu. Wszystko ci wypłuka i tyle będzie pożytku. 8-) Syntetyk tylko do nowych aut, półsyntetyk 10W to owszem możesz lać 8-)jarema pisze:Jeśli to jest 5W/30 LUB 10W/30 to możesz zalewać
Ostatnio zmieniony 06 mar 2007, 21:50 przez Organista18, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Przecież napisałem, że półsyntetyk można lać (nie zawsze). Ale syntetyk, oj kłóciłbym się! Wlej do swojego audi syntetyk i napisz później co tam. Będzie ci ciekł wszystkimi możliwymi uszczelkami. i każdy na tym forum powie Ci coś takiego. Powodzenia. Ale nie wierzę, że jeździsz na oleju syntetycznym
Oj minerał to już się nadaje chyba tylko do Polonezów i Fiatów 126pkez pisze:Ale zima sie konczy, a zalac syntetykiem, to tez ryzyko. Kumpel zalal syntetykiem i po kilku miesiacach mial problem (silnik zaczal stukac). Teraz jezdzi na "typowym" minerale.
[ Dodano: 2007-03-06, 22:18 ]
Mam zalany syntetyk i nic nie wycieka, jak nie wierzysz to przyjedź i sprawdź mamOrganista18 pisze:Przecież napisałem, że półsyntetyk można lać (nie zawsze). Ale syntetyk, oj kłóciłbym się! Wlej do swojego audi syntetyk i napisz później co tam. Będzie ci ciekł wszystkimi możliwymi uszczelkami. i każdy na tym forum powie Ci coś takiego. Powodzenia. Ale nie wierzę, że jeździsz na oleju syntetycznym
gdzieś jeszcze opakowanie
Ostatnio zmieniony 06 mar 2007, 22:20 przez jarema, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Przecież z syntetykiem i półsyntetykiem to trzeba ostrożnie! te oleju mogą narobić bałaganu jeśli się je nie odpowiednio zastosuje! Zresztą poczytaj sobie to forum bo jest duzo wypowiedzi na ten temat. I napewno żadna się nie zagdza z twoją teoriąjarema pisze: więc z tym minerałem to ostrożnie
jarema pisze:minerał to już się nadaje chyba tylko do Polonezów i Fiatów 126p
Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi na oleju syntetycznym i oby jak najdłuższej
Ostatnio zmieniony 06 mar 2007, 22:24 przez Organista18, łącznie zmieniany 1 raz.