[B3/B4]Panel sterowania nawiewami...
[B3/B4]Panel sterowania nawiewami...
Witam!
MAm taki mały problem, mianowicie chodzi o to, że pospalały mi się żaróweczki podświetlające panel sterowania nawiewami Próbowałem już go wyciągnąć i nic... Czy mógłby mi ktoś opisać jak to zrobić? Z góry dzieki za pomoc
MAm taki mały problem, mianowicie chodzi o to, że pospalały mi się żaróweczki podświetlające panel sterowania nawiewami Próbowałem już go wyciągnąć i nic... Czy mógłby mi ktoś opisać jak to zrobić? Z góry dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 21:45 przez spidi, łącznie zmieniany 1 raz.
OK. dzięki już wsadziłem hiper jasne diody.
Wygląda zaje....fajnie
Jeszcze się podepnę pod temat, nie chce zakładać nowego
Więc dziś podjechał do mnie kolega taką samą furką tyle,że z oryginalną mocą
Ale do sedna, padły mu z tyłu głośniki i chciał zobaczyć co się porobiło, więc przyjechał,żebym mu boczki ściągnął. Oczywiście się zgodziłem, ale po chwili....rozczarowanie, za cholerę nie mogłem ich ściągnąć.
W moim autku wystarczyło odkręcić śruby, klamkę i rączkę do otwierania drzwi oraz tą od szyb,no i lekko "puknąć" - lekoo odskoczyła, a u niego ... ani rusz :-|
Jak to "profesjonalnie"zrobić?
Wygląda zaje....fajnie
Jeszcze się podepnę pod temat, nie chce zakładać nowego
Więc dziś podjechał do mnie kolega taką samą furką tyle,że z oryginalną mocą
Ale do sedna, padły mu z tyłu głośniki i chciał zobaczyć co się porobiło, więc przyjechał,żebym mu boczki ściągnął. Oczywiście się zgodziłem, ale po chwili....rozczarowanie, za cholerę nie mogłem ich ściągnąć.
W moim autku wystarczyło odkręcić śruby, klamkę i rączkę do otwierania drzwi oraz tą od szyb,no i lekko "puknąć" - lekoo odskoczyła, a u niego ... ani rusz :-|
Jak to "profesjonalnie"zrobić?
a ja mam pytanie tez odnosnie tego żeby nie zakladac tematu ile tam zaroweczek jest oswietlajacych ten panel sterowania nawiewami? i czy takie zaroweczki wystarcza? http://allegro.pl/item173930994_led_zar ... nalna.html
ten plastik czyli plasticzek znajdujący się na osi obrotu korbki? pokombinuję może wieczorem.KorNoLio pisze:Musisz zdjąć ten plastik ciągnąc go w przeciwną stronę niż jest zamocowana gałka na korbce. A pod nim jest śrubka na śrubokręt gwiazdkowy, odkręcasz i gotowe. Ściągnięcie tego platiku odbywa się bez śrubokręta, tylko ręką ręką.
pozdrawiam i dziękuję
[ Dodano: 2007-03-17, 17:58 ]
żaróweczki są dokłądnie 3. nie wiem tylko czy te diody nie spowodują zbyt punktowego oświetlenia...bo wiesz....żaróka świeci na około a dioda generalnie do przodu..ja bym kupił zwykłe żaróweczki w sklepie - kosztują jakieś 30-40 groszy za sztukę. Pozdrawiamziutek1 pisze:a ja mam pytanie tez odnosnie tego żeby nie zakladac tematu ile tam zaroweczek jest oswietlajacych ten panel sterowania nawiewami? i czy takie zaroweczki wystarcza? http://allegro.pl/item173930994_led_zar ... nalna.html
ok dzieki za pomoc kupie te żaróweczki w sklepie tylko jak ktoś może niech mi napisze dokladne parametry o co pytac w sklepie:) byłbym bardzo wdzieczny!żaróweczki są dokłądnie 3. nie wiem tylko czy te diody nie spowodują zbyt punktowego oświetlenia...bo wiesz....żaróka świeci na około a dioda generalnie do przodu..ja bym kupił zwykłe żaróweczki w sklepie - kosztują jakieś 30-40 groszy za sztukę. Pozdrawiam
aha noi jakie żarówki idą na zegary/licznik bo coś mi ze dwie chybas wysiadly bo miejscami mam ciemno i pasuje mi to zrobic.... prosze o pomoc! pozdrawiam!