Panele na tweetery
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Panele na tweetery
Znalazłem dość ciekawą aukcję:
http://www.allegro.pl/item249797960_pan ... 3_c4_.html
Może samemu by tak samemu zrezać coś takiego ? nie byłoby to skomplikowane. Ciekawę jak takie różki wyglądają w aucie ? Wydaje mi się, że może być troszkę komicznie.
To tak gwoli ciekawostki
http://www.allegro.pl/item249797960_pan ... 3_c4_.html
Może samemu by tak samemu zrezać coś takiego ? nie byłoby to skomplikowane. Ciekawę jak takie różki wyglądają w aucie ? Wydaje mi się, że może być troszkę komicznie.
To tak gwoli ciekawostki
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
EE Doc do twojego samochodu utrzymanym w ładnym stylu taki wynalazek bardzo by się nie nadawał. W dodatku sądzę że cena tego gadżetu będzie dość wysoka. Lepiej ładnie i schludnie zabudować sobie tweetery w słupku i ładnie obić choćby skajem .Trochę własnej roboty i tanim kosztem można wykonać kawał solidnej roboty. Ja bym tak to zrobił.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Też tak myślę, zwłaszcza, że gość nawet nie daje do tego tweeterków.AUDI_A6 pisze:epiej ładnie i schludnie zabudować sobie tweetery w słupku
Kiedyś miałem na pęczki ładne eliptyczne tweeterki ok 4 cm długości pochodzenia Daewoo FSO, a dokładnie z Nubir. Montowałem w wielu autach w słupkach przednich, fabrycznych słupkach. Wyglądało to bardzo ładnie bez konieczności obijania słupka.
Gorzej jak słupek jest okrągły zupełnie i na dodatek plastikowy. Wówczas ciężej przypasować, ale w B4 to bułka z masłem.
Nie mniej gadżet ciekawy zwłaszcza, że mało kto robi fajne rzeczy audio w osiemdziesiątkach. Obawiam sie, że mimo wszystko za bardzo kosmicznie to może wyglądać. Takie dwa cycki na podszybiu :lol:
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
wdg mnie trochę tandetnie, ale zabudowa w słupku jest ekstra. Sam już chciałem się za to brać ale zauważyłem że poprzedni właściciel prawą osłonkę ściągał i połamał zaczepy - i co zrobił? Przylepił ją na coś co wygląda po odgięciu jak pianka budowlana... Także najpierw potrzebuję niezniszczony prawy słupek...
Doc pisze:Ciekawę jak takie różki wyglądają w aucie ? Wydaje mi się, że może być troszkę komicznie.
To "zabawki" elmlodego z AKP może do niego zagadaj to Ci wyśle więcej zdjęć...wydaje mi się że jak wszystko u niego zrobione są PRO.
BTW co prawda już rozebrane ale myślę że ELMŁODY się nie obrazi że pokazuje jego ŚLICZNĄ 80ke (którą jako jedną z nielicznych traktuje jako idealny wzór do naśladowania). Dobra..koniec wazeliny :mrgreen: :
Pierwsza galeria
Druga galeria
Trzecia...
Ps..to najlepiej świadczy o tym jak to auto było profesjonalnie poskładane.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
http://www.elmlody.nazwa.pl/rs2look/1/index5.html no tu sa foty tych paneli.
"cycki" pomyslowe aczkolwiek pasowaloby miec do nich te tweeterki zeby idealnie pasowalo (infinity kappa), dwa ze sam tweetero nie da wiecej niz zdenerwowanie jesli bedzie dzialal bez srednio-niskotonowego w drzwiach, wiec raczej najpierw lepiej o "taschkach" pomyslec dwa ze takie cos na wierchu az krzyczy do zlodzieja ze sprzet jakis jest w srodku.
osobiscie srednio mi sie podoba, a firma extreme mogla to swietnie zrobic w slupku. ich na wiele stac najbardziej podoba mi sie bagaznik.
osobiscie srednio mi sie podoba, a firma extreme mogla to swietnie zrobic w slupku. ich na wiele stac najbardziej podoba mi sie bagaznik.
Glosniki - tweetery - montaz
witam mam taki pomysł aby gwizdki zamontować w drzwiach czy ktoś już czegoś takiego próbował?? może ktoś pomoże stworzyć prototyp poniżej na zdjęciu zamiściłem miejsce montażu gwizdków
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, 14:18 przez Badyl, łącznie zmieniany 1 raz.