Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ b4 ] blokada kierownicy

ODPOWIEDZ
jabko_nb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ b4 ] blokada kierownicy

Post autor: jabko_nb » 01 wrz 2011, 14:41

witam panowie
nie wiem czy dobry dział wybralem wiec wybaczcie jesli sie pomylilem
Odnosnie pytania/problemu
męczy mnie jedna rzecz odnosnie blokady kierownicy , zblokować sie zblokuję ale jak ja pokręce prawo lewo to da rady ją skrecić , slychać takie jakby zgrzyty co tego jest przyczyna , dodam ze ciezko czasem przez to sie odblokowuje czasem . Bo normalnie powinno byc tak ze nie rusze jej jak sie zblokuje a przy odblokowywaniu krece w lewo czy tak w prawo nie pamietam dokladnie i przekrecam kluczyk i odblokowuje , no a tak się nie dzieje . Pamietam ze był taki temat na forum bo go czytalem ale nie znalazlem go teraz a przydał by się bo nie należe do ludzi ktory daja sobie spokój jak coś działa ale nie tak jak poterzba
pozdrawiam

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 01 wrz 2011, 19:46

proponuje zdemontowac kiere potem dolna półke .potem zegary wygodniej bedzie zdiac pajaka i przystapic do demontazu całej stacyjki.czyli najpierw wyciagnikj koastke wchodzaca do stacyjki odtył pozycja lekko lezac aaa latarka jest wskazana potem od góry bedziesz stacyjki miał prawdopodobnie zalane jakims klejem 2malutkie niby srubki u mnie były szpileczki na płaski srubokret mocyja one kostke stacyjki odpowiedzialna za obwody elektryczne i nastepnie bedziesz miał problem z 1 torxem nr30 praktycznie na wysokosci oczu moze ciut nizej mocuje on obudowe stacyjki do kolumny i to było łatwe...... teraz kluczami chyba 13 fajnie miec grzechotke mała i oczkowy i odkrecasz 2 długie sruby mocujace kolumne kiery bo inaczej nie wytargaszstacyjki potem musisz jakos kolumne wyciagnac od przekładni mocno ale delikatnie ponaciagac wszystko generalnie blokuje to linka stalowa ale luzik da rade jakos to wcisnij do srodka i przekrec do góry mam na mysli cały korpus stacyjki pomerdaj tym na wszystkie strony i wysun spoko wyjdzie jak bedziesz miał juzw rekach to cacko pobaw sie tym napewno wykończyła sie sprezynka krtórablokuje cyngielek lub tezułamał sie odstacyjki wgłab jak spjrzysztaki cycek ale niepamietam w kazdym badzrazie to co szwankuje masz w rekach ostatnio to robiłem koszty nie satakie wielkie u mnie padłasama stacyjka . u stachuru nowa obudowa chyba 75zet ale chyba lepiej wyczaic orginał urzywany

[ Dodano: 2011-09-01, 19:55 ]
https://audi80.pl/b3-18-pm-stacyjka-vt13410.htm tu poczytaj jest all

jabko_nb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jabko_nb » 02 wrz 2011, 12:31

piotrpiter pisze:generalnie blokuje to linka stalowa ale luzik da rade jakos to wcisnij do srodka
masz na mysli tu lonke procontena u mnie jej nie mam i moja teoria na to jest taka ze nie bylo jej montowanej w wersja z poduszkami ale nie jestem na 100% pewny tak na chlopski rozum

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 02 wrz 2011, 17:28

nono ale generalnie zasada demontazy jesttaka sama tylkotrzebauwazac przy poduszce.......nie mam jej to tego juz niewiem .ile mogłem to pomogłem no

jabko_nb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jabko_nb » 02 wrz 2011, 19:17

dzieki za wypowiedz w kazdym badz razie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl