[b4 all] nie odbija zamek drzwi
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 all] nie odbija zamek drzwi
witam.panowie nie odbija mi zamek drzwi.nacisnę klamkę od zewnątrz lub od wewnątrz zamek spada i muszę go ręcznie podnosić bo nie mogę zamknąć drzwi.zanim zacznę z tym robić niech ktoś mi powie co może być nie tak.jest tam jakaś sprężyna czy coś że to nie odbija.jak to najprościej naprawić...
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ależ proszę bardzo <ok> wszystko przedstawiłem na zdjęciach.element zaznaczony czerwoną strzałką po otwarciu drzwi powinien zostać w pozycji jak na 1 a zostaje tak jak na 2.muszę nacisnąć klamkę i palcem go dopchnąć do pozycji w jakiej powinien być.jest tam jakaś sprężyna czy coś takiego?? no i czy aby to rozebrać trzeba się dostać do tego od środka ściągając boczek czy wystarczy odkręcić te dwie śruby na imbus widoczne z zewnątrz??
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
chodzi o to że jak zdejmiesz boczek to cała szyba razem z mechanizmem ją podnoszącym oraz z jej ramą są przykręcone do takiej blachy która jest przykręcona do drzwi.nie wiem czy to wszytko nie zasłania zamka...masz tu zdjęcie jak to wygląda po ściągnięciu boczka.wdaje mi się że w cabrio jest tak samo to rozwiązane...