[ABK 2.0E Cabrio '94] Amortyzatory - jakie?
[ABK 2.0E Cabrio '94] Amortyzatory - jakie?
Witam
Mam takie male pytanko. Jakie dobre i niedrogie amortyzatory i sprezyny do mojej Niuni mozecie mi polecic? Audi Cabrio. Chodzi mi o amory i sprzezyny na przod. Nie chcialbym kupic jakis byle jakich zeby potem auto wykladalo jak terenowe a z drugiej strony nie za niskie zebym mogl do garazu wjechac ( dosc spory kat i tak musze tylem wjezdzac , bo przodem oram o ziemie ;p).
Widzialem podobne tematy juz na forum ale zaden z nich nie dotyczyl AUDI CABRIO.
pozdrawiam
Mam takie male pytanko. Jakie dobre i niedrogie amortyzatory i sprezyny do mojej Niuni mozecie mi polecic? Audi Cabrio. Chodzi mi o amory i sprzezyny na przod. Nie chcialbym kupic jakis byle jakich zeby potem auto wykladalo jak terenowe a z drugiej strony nie za niskie zebym mogl do garazu wjechac ( dosc spory kat i tak musze tylem wjezdzac , bo przodem oram o ziemie ;p).
Widzialem podobne tematy juz na forum ale zaden z nich nie dotyczyl AUDI CABRIO.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 18:26 przez Leon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Leon, Zawiecha w cabrio jest taka sama jak w limo. Amory nie stanowią wysokości zawieszenia, wszystko zależy tylko od długości spreżyny, chyba ze amor jest sportowy i ma skrócona skok pracy to wtedy może (ale nie musi) sktócić Ci skok sprezyny ale tylko w wypadku sportowych sprężyn, z serią nie ma szans zeby coś sie zmieniło. Amory polecam Bilsteina B6, lub jakies model Kayaby. <ok>
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 15:41 przez Solskier, łącznie zmieniany 1 raz.
- siwusek216
- Forum Audi 80
Podstawa to znalesc zawias do cabrio popatrz np tu http://moto.allegro.pl/item269734580_za ... _9194.html
Nie do cabrio Napewno H&R produkuje zawiecha do cabrio ale nie znalazlem cen...
Nie do cabrio Napewno H&R produkuje zawiecha do cabrio ale nie znalazlem cen...
no wlasnie te co mi podales to nie sa do cabrio
a jak juz znalazlem jakies to ceena z kosmosu hehe.
Chodzi mi o cos dobrego w miare i taniego. Najlepiej gazowki
nie znam sie zabardzo na tym dlatego prosze o pomoc bo chcialbym zachowac taki sam wyglad auta jaki mam teraz. Nie chcialbym zeby przeswit byl jak w Starze
hmm a jakbym kupil oryginalne zawieszenie, to auto by mialo przeswit taki sam jak teraz?
a jak juz znalazlem jakies to ceena z kosmosu hehe.
Chodzi mi o cos dobrego w miare i taniego. Najlepiej gazowki
nie znam sie zabardzo na tym dlatego prosze o pomoc bo chcialbym zachowac taki sam wyglad auta jaki mam teraz. Nie chcialbym zeby przeswit byl jak w Starze
hmm a jakbym kupil oryginalne zawieszenie, to auto by mialo przeswit taki sam jak teraz?
- siwusek216
- Forum Audi 80
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Coupe quattro
Jeżeli chodzi o amortyzatory to polecam gazowe sachs adventage oznaczenie 170 426 w tym sklepie są w dobrej cenie po 153zł szt http://www.sklepmoto.pl/szuk.php sam tam zamawiałem, bo wszędzie wołali po 200zł. Natomiast z tego linku wyżej przód bedzie pasował ale tył jest inny. W cabrio tył jest taki sam jak w coupe bądz B3. Pozdrawiam
Ps: wg etki wsytępuję tylko jeden numer amorytzatora przedniego konkrtenie do cabrio i jest to amortyzator gazowy cena 130eur.
Ps: wg etki wsytępuję tylko jeden numer amorytzatora przedniego konkrtenie do cabrio i jest to amortyzator gazowy cena 130eur.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Coupe quattro
Sa takie same, tzn wszytkie pasują ale niektóre sa konkretniej przenaczone do danej wagi itd. np: nr amora przedniego do cabrio b 8G0 413 503b występuję też jako amor do coupe czy limo. Ale niektóre końcówki numerów amortyzatorów które występują w np coupe nie pokrywają się z tymi co sa w limo, oczywiście będa pasowac ale było ich kilka. Czyli to jedno i to samo Chyba nie namieszałem <nunczako>